networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Sunday, August 17, 2014

#MuafakatRaya Berjaya Kutip RM 60,396 Malam tadi! Syabas @YayasanMesra @MPKotaTinggi !


Syabas dan Tahniah saya ucapkan kepada Datuk Noor Ehsanuddin atas inisiatif beliau Program Muafakat Raya Kota Tinggi telah berjaya melebihi sasaran RM 40,000 untuk mengumpul derma Dakapan Gaza, MH370 dan MH17...

video

Jumlah yang telah berjaya dikutip ialah sebanyak RM 60,396...jumlah ini tidak akan tercapai jika rakyat tidak sama2 menyokong...ya..memang benar kata Datuk Ehsanuddin, rakyat Malaysia ni memang prihatin..simpati terhadap hal2 kemanusiaan sejagat...

Jumlah tersebut disumbangkan oleh beberapa pihak antaranya Yayasan Mesra, Pejabat Pendidikan Daerah Kota Tinggi, Kutipan Masjid-masjid, pejabat daerah, pejabat kadi, pelajar-pelajar sekolah dan rakyat yang hadir pada Rumah Terbuka Muafakat Raya di Kota Tinggi semalam...

Syukurlah Malaysia masih aman...

Kalau di negara luar tak dapat kita rasai nikmat macam ni..,walaulun kita gembira..kita tak lupa kepada yang dalam kedukaan...ternyata Malaysia mempunyai track record yang baik...kita punya lebih kurang 200 suku kaum...5 yang terbesar...5 negara yang berbeza...bahasa berbeza...budaya berbeza....alhamdulillah..kita dengan cara kita...sejak 57 tahun merdeka Malaysia kekal aman walaupun berbilang kaum...

Biarpun ada beberapa peristiwa hitam seperti serangan komunis....kegawatan ekonomi...semuanya kita selesaikan dengan cara kita...dulu masa kes MH370...orang pertikaikan kewibawaan PM kita Najib Razak...tapi bila dah terjadi tragedi MH 17 barulah orang faham yang kita ada cara kita untuk selesaikan masalah...

Cukuplah sekadar ini saja...bawah ni aku nak share gambar malam tadi..gambar siang semalam di SINI




Lagi gambar di SINI




No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA