networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Thursday, August 21, 2014

SYABAS!!!MASJID PERTAMA KHUTBAH BAHASA MANDARIN PERTAMA DI MALAYSIA BERLAKU DI PULAU PINANG!!!!


Syabas dan tahniah kepada Pulau Pinang kerana berjaya mencipta sejarah apabila mencetuskan sebuah masjid yang akan menyiarkan khutbah dalam bahasa Mandrin!

Dengan pelaksanaan ini, aku harapkan lebih ramai Cina akan kenal dan masuk agama Islam..ini merupakan 1 dakwah untuk merapatkan lagi saf umat Islam berbangsa Tiong Hua..pendekatan ini lebih efektif berbanding usaha PAS yang gagal mentarbiahkan umat DAP mengenal Islam...

PAS hanya berjaya mengajar DAP gunakan ayat2 Quran untuk raih sokongan politik..tidak lebih dari itu!

HE : Tak kisahlah yang buat tu DAP ke apa ke..yang penting usaha ni lagi mulia dari usaha PAS yang menepuk tangan bila CINA DAP cakap takbir dan mempermainkan ayat suci Al-Quran

4 comments:

Anonymous said...

Kalau betul ikut Islam no problem bila masuk politik yang tu yang kacau, jangan diperalatkan agama macam sekarang banyak orang politik dok buat, harap Allah memberi pengajaran kepada mereka dengan segera.

Anonymous said...

Tahniah...

Anonymous said...

Apakah baiknya dan apakah buruknya?
Khutbah dimasjid dalam bahasa Mandarin. Khutbah digereja dalam bahasa Melayu!

lim said...

Kita sama sama berdoa supaya mereka iklas dan tidak mempermainkan agama,dgn kefahaman mereka mendengar supaya cina pulau pinang masuk islam..amin.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA