networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, August 19, 2014

KEMASKINI!!! KERETA GURU TERBAKAR SENDIRI... BUKAN PELAJAR BAKAR!


Apa sudah jadi dengan pelajar sekolah sekarang ni!tak puas hati.kereta cikgu dia bakar...tidak tahu apa puncanya sampai pelajar terbabit bertindak sedemikian..tah betul tah tidak..mesej ini aku dapat berbunyi :
1258 .kejadian berlaku baru lagi ni...sebuah kereta guru dibakar oleh pelajar sendiri...D SMKTPG (telok panglima garang) baru member2 upload gbr ni... - kpjcrew
Bila pelajar dimanja nilah padahnya..guru sekarang hanya mampu menasihat dan terjerit..kuasa merotan hanya guru2 yang dapat lesen sahaja bila pelajar dijentik..mak bapak pula melompat repot polis...hurm... 

Shah Alam: Sebuah Proton Waja milik seorang guru musnah selepas ia tiba-tiba terbakar dalam kejadian di sebuah sekolah di Teluk Panglima Garang, kira-kira jam 8.30 pagi tadi.

Dalam kejadian itu, guru berkenaan yang berusia 40-an dikatakan tidak sihat dan mengambil keputusan untuk pulang ke rumahnya.Sebaik masuk ke dalam kereta, mangsa keluar semula untuk ke pejabat sekolah untuk menyelesaikan beberapa urusan dokumentasi sebelum ia terbakar. 

Saksi kejadian yang juga pelajar tingkatan enam sekolah berkenaan Sofiatul Hidayah Azman Naim berkata, ketika kejadian dia berada dalam kelas sebelum ternampak asap hitam dibahagian hadapan kereta terbabit.

"Sebaik melihat asap kami sudah risau kerana fikirkan cikgu berada di dalam kerana kami nampak cikgu masuk ke dalam kereta.

"Saya bersama rakan yang lain cuba memadam api manakala pelajar lelaki menghampiri kereta untuk menyelamatkan cikgu tanpa mengetahu kereta sudah kosong,"katanya.

4 comments:

Anonymous said...

Bodo punya budak..buang saja dari sekolah!

Anonymous said...

terima kasih kerana kemaskini berita yang baru..saya orang awam yang nampak..mula-mula saya panik ingat ada orang..rupanya cikgu tu kat dalam sekolah..

Anonymous said...

jangan judge dulu.. tak mustahil kereta terbakar sendiri..

Anonymous said...

TS ZETI PEGANG JAWATAN GABENOR SELAMA 14 TAHUN??

Salam,

Kemelut MB Selangor memberikan suatu pengaran yg cukup berguna kepada kita, di mana ketegasan Anwar Ibrahim yang terlalu taksub berkehendakkan Wan Azizah, isterinya menjadi Menteri Besar, walaupon di tentang hebat oleh Sultan Selangor, Istana, Puak Pas Alim Ulamak, Majlis Syura, TGHHA,TGNA dan TGHHD.

Mungkin ada HIKMAHnya kemelut ini.
Pengajaran yg kita dapat iaitu Golongan Wanita tidak seharusnya diberikan suatu Jawatan Tertinggi, melainkan pada hak-haknya, seperti Menteri yg menjaga Hal Ehwal Wanita.

Kedudukan Kewangan Negara tidak pernah selamat, kukuh atau membina, sejak sekian Lamanya.
Apakah ini kerana Gabenor Bank Negara Malaysia ialah seorang WANITA?

Tan Sri Zeti Aziz telah memegang jawatan sebagai Timbalan Gabenor pd 7 Sep 1998 dan seterusnya dilantik menjadi Gabenor pada 1 Mei 2000 sehinggalah sekarang, pada hari ini iaitu 19 Ogos 2014.
TS Zeti SUDAH MEMEGANG Jawatan Gabenor selama lebih 14 Tahun lamanya.. MasyaAllah, Lamaaaaanyae..

Siapakah dibelakang TS Zeti ini yang begitu Kebal? TS Zeti kebanyakkan Masa di temuramah hanya MEMBACA TEKS, dimana kelebihan beliau?
Sudah sampai masanya TS Zeti Mengundurkan dirinya, Tak Kan Mahu DIPECAT????

Bagilah jawatan pada Orang Lain pulak, mungkin kedudukan Kewangan Negara akan menjadi lebih baik, InsyaAllah.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA