networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Saturday, September 27, 2014

Apa Sudah Jadi!!!Papan Tanda Di Country Garden Banyak Guna Bahasa Inggeris Dan Tulisan Cina?


Apa sudah jadi dengan kawasan baru Country Garden di Johor..kebanyakannya penunjuk arah dan billboard di sana menggunakan bahasa Inggeris dan Cina...

Ini satu perkara yang amat menyedihkan kerana sudahlah tempat ini di Malaysia...tapi identiti ke Malaysia sikit demi sikit ditarik...ini amat menyedihkan...


Dikhabarka...signboard Lan Kwai Fong tu adalah suatu street di Hong Kong yang penuh dgn hiburan bar disco dan club...
Lan Kwai Fong is a small square of streets in Central, Hong Kong. The area was dedicated to hawkers before the Second World War, but underwent a renaissance in the mid-1980s. It is now a popular expatriate haunt in Hong Kong for drinking, clubbing and dining. The street Lan Kwai Fong is L-shaped with two ends joining with D'Aguilar Street. 
The Lan Kwai Fong Association is a non-profit making business chamber which groups together over 100 restaurants, bars, clubs, retailers and service providers in Lan Kwai Fong to promote the unique Lan Kwai Fong culture and charms to locals and the world.
Selaku rakyat Johor aku memuji usaha membangunkan kawasan ini..kita tidak menolak pembangunan..tapi pembangunan tu mestilah tidak memupuskan identiti kita....

MBJB takkan tak buat kerja kot...p lah buat pemantauan!

4 comments:

Anonymous said...

Pihak berkuasa tempatan terlepas pandang kot?

Anonymous said...

MBJB tido

Anonymous said...

Slmkum
Jusco d Bukit Mertajam yg baru buka.
Banyak sungguh t,ulisan papan tanda Dlm bhsa Cina.
BiaDAP sungguh depa ni.


Wawa

Anonymous said...

Pemaju tak kisah pun nak tulis dlm Bahasa Melayu, sbb unit unit kat situ mahal mahal belaka, satu unit kondo sampai sekitar 1.4 juta, Melayu mana nak beli ? Kebnykn Melayu yg berduit pun bukan suka duk kat kondo kondo ni.
Kws ni aku rasa bakal jadi S'pore 2.
Harga rumah kat Johor ni pun dah melambung lambung naiknya. Anak cucu kita nak duduk rumah atas tanah tipis la harapan. Tunggu dpt rumah dlm tanah je.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA