networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, September 10, 2014

Kertas UPSR Bocor, Lembaga Peperiksaan Tangguh Ke 30 September...


Kertas peperiksaan Sains Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) yang bocor di media sosial akan ditangguhkan kepada 30 September..kertas Sains yang mengikut jadual akan berlangsung esok 11 September akan ditangguhkam..

Berikut maklumat yang telah dikeluarkan oleh Pengarah Peperiksaan LP...dimana silapnya sehingga maklumat sulit seperti itu boleh bocor...apapun tindakan pantas Lembaga Peperiksaan harus dipuji..kini menjadi tandatanya kepada para pelajar yang akan menduduki lertas itu samada kenyataan Akhbar ini benar atau tidak...

Hasil maklumat daripada beberapa orang guru setakat ini..unit2 peperiksaan di peringkat daerah belum mendapat arahan namun tindakan awal turut diambil apabila Penyelia Kawasan dinasihatkan agar tidak mengeluarkan kertas 018 028 038 drpd Bilik Kebal.

1 comment:

Anonymous said...

Sebagai seorang guru, kami juga rasa kecewa dengan kejadian ini. Saya merupakan salah seorang guru bertugas yang dipertanggungjawabkan untuk menjaga peperiksaan UPSR..walaupun kami mengikut SOP yang ditetapkan tapi ada insan yang tidak bertanggungjawab telah menyalahguna amanah yang diberikan.diakhirat nanti jawab..saya juga ingin merakamkan jutaan tahniah kepada Lembaga Peperiksaan Malaysia kerana tindakan pantas mereka telah menyekat kertas Sains dilangsungkan esok..

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA