networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, October 8, 2014

Subhanallah...Kalimah Allah dan Muhammad SAW Kelihatan Semasa Gerhana Bulan...

Kalimah Allah dan Muhammad SAW Kelihatan Semasa Gerhana Bulan
Sumber gambar dari facebook...ada yg kata gambar ni sudah lama..apapun
Ini salah 1 tanda kebesaran Allah SWT...
Sebentar tadi kita berpeluang melihat gerhana Bulan secara live di Malaysia...Fenomena Gerhana Bulan Penuh ini boleh dilihat pada waktu Maghrib, Rabu 8 Oktober 2014 tadi. Ini merupakan gerhana bulan kali ke-2 berlaku untuk tahun 2014.

Kali terakhir ia berlaku ialah pada 15 April 2014, tetapi ia tidak dapat dilihat dari langit Malaysia.

Untuk fenomena gerhana bulan tadi, terdapat 2 senario berbeza untuk masyarakat di Semenanjung, dan di Sabah & Sarawak. Namun secara umumnya kita di Malaysia dapat melihat Bulan terbit dalam keadaan sudah bermulanya fasa gerhana.

Gerhana Bulan selepas ini

Jika anda terlepas peluang untuk menyaksikan Gerhana Bulan kali ini, jangan risau kerana pada 4 April 2015 akan berlaku sekali lagi gerhana, dan kebetulan pula keadaanya sama dengan apa yang akan berlaku10 8 Oktober nanti, iaitu Bulan sedang gerhana ketika ia terbit.

Ketika fenomena ini berlangsung..kita telah dipaparkan penampakan kalimah Allah dan Rasulullah di langit..subhanallah...betapa besarnya ciptaanmu..


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA