networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Tuesday, November 11, 2014

Amboi Cermin Kereta Polis, JPAM Dan Ambulan Pun JPJ Cek...


Ketiga-tiga gambar ini aku dapat dari wasap yang mana menunjukkan JPJ menjalankan operasi cek cermin gelap...yang buat aku pelik sampai ke kereta Polis dan Ambulan pun depa cek...jika salah harap JPJ nafikan..manalah tau orang nak spin kerja JPJ kan...orang ni jahat..sekali JPJ sedang lap tingkat...depa kata JPJ saman..xelok tau!

Hurm..,Sensitif betul JPJ ni kat cermin gelap..aku pun xpaham apa salah cermin gelap sampai tak dibenarkan oleh JPJ...kereta menteri semua cermin gelap..ok jer...kenapa perlu pengecualian sedangkan cermin gelap amat merbahaya dan boleh membawa kepada kemalangan...

Dalam undang2 kemanusiaan..sebarang perkara yang melanggar hak asasi tentang keselamatan manusia perlu dipatuhi...lepas ni jangan pula JPJ saman kereta YB2..nasib baiklah JPJ ni hanya ada kuasa kat kenderaan jer..kalau bagi lebih kuasa..abis semua rumah yang mempunyai cermin gelap..pejabat2 yang mempunyai cermin gelap depa saman..,

Agak2lah...jika benar alasan cermin gelap membawa kemalangan jalan raya menurut JPJ..harap laksanakan juga undang2 kepada YB2, Menteri, Perdana Menteri,,kami sayang wakil rakyat kami..kami tak mahu mereka terlibat kemalangan kerana cermin gelap...

Janganlah mengamuk sakan JPJ oi....korang nak saman orang yang bawa laju..ubah suai enjin melampau tak ada sapa marah....jangan kerana cermin kereta hitam sampai kami perlu tukar cermin rumah...maklumlah untuk keselamatan...adeh...,





Cerita kat gambar atas ni lagi kelakar...bergaduhlah sesama korang...hurm...

2 comments:

Anonymous said...

Salam. mohon mencelah untuk

iklan

ada hamba Allah ni nak jual tanah

reserve melayu milik dia, tanah

dikatakan di lokasi strategik,

sedang dibangunkan dan

berhampiran dengan banyak

kemudahan, kononnya 2..3

bidang tanah sekeliling kawasan

itu sudah dibeli oleh kaum Cina

dgn menggunakan proksi Melayu,

sedangkan hamba Allah ini

berharap ada orang Melayu

sebagai pemaju atau pelabur

membeli tanah dia dengan harga

yang berpatutan dan bawah dari

harga jualan orang lain di

kawasan itu..

apa apa pun lihatlah blog

berkaitan di

http://tanahpuchong.blogspot.co

m untuk keterangan lanjut

minta tolong sesiapa yg mampu

untuk beli tanah berpotensi milik

melayu ini.

Anonymous said...

Membaca artikel tuan saya terpanggil untuk menjernihkan keadaan..berikut ialah maklumat yang saya ingin kongsikan untuk pengetahuan tuan..harap tuan dapat postkan info ini di blog tuan...

Merujuk pd gambar JPJ periksa knderaan polis.Hari ini 11hb nov 2014 anggota JPJ dari stesyen timbang Palong buat program advokasi kenderaan Jabatan di Bdr Tun Razak, Pahang diketuai oleh PPP Razis bin Abd Rahman bersama 6 anggota. Bermula dari 1100 hrs hingga 1500 hrs. Utk makluman program itu diadakan adalah bersama2 bagi berkongsi ilmu mengenai cermin gelap, lampu hid, strobe light dan nombor pendaftaran bagi semua kenderaan jabatan dan awam. Kenderaan jabatan terlibat polis, hospital, JPAM dan kenderaan awam sebanyak 57 buah berbagai jenis kenderaan.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA