networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Monday, December 29, 2014

#Banjir : MCA Bertungkus-Lumus Membantu Rakyat Bukan Sandiwara Politik!


Dalam keadaan kritikan ini, baru kita mengertahui bahawa tohmahan yang dilemparkan kepada MCA yang sudah tidak relevan berbanding DAP adalah silap...rata-rata masyakat Cina masih lagi mahu bersama MCA..benar kata orang..hendak cari rakan semasa senang memang tersangat mudah berbanding rakan yang membantu kita dalam keadaan susah...

Bencana Banjir ini menampakkan betapa MCA ini masih lagi wujud...3 pemimpin besar MCA yang sempat dirakam oleh lensa kamera membantu mangsa banjir bukanlah sekadar plastik surgery yang direkayasa untuk menampakkan mereka ini berlakon demi modal politik murahan...

Gambar 3 pemimpin MCA, iaitu Presiden MCA, Dato' Seri Liow Tiong Lai , Timbalan Presiden MCA, Datuk Wee Ka Siong dan Naib Presiden MCA Datin Paduka Chew Mei Fun dirakam sedang memberi bantuan kepada mangsa banjir adalah real-life membuatkan ada pemimpin DAP terpaksa meniru dan berlakon seolah-olah mereka turut membantu rakyat...

Saya tidak menyalahkan mana-mana pihak untuk memberi bantuan, yang menjadi persoalannya kesediaan dan keihklasan mereka-mereka ini untuk membantu rakyat tanpa dipaksa mahupun terpaksa membantu rakyat untuk kepentingan politik...

Kesungguhan yang dilakukan oleh MCA ini telah membuka mata ramai pihak khususnya masyarakat Cina..tatkala mereka dalam keadaan memerlukan bantuan...MCA datang membantu..ternyata budak tadika pun tahu beza yang mana pemimpin yang benar-benar ikhlas membantu rakyat dan pemimpin yang hanya tahu bersandiwara politik..

Tok Guru DAP Kit Siang hanya tahu mencari salahkan pemimpin BN kononnya menteri lambat memberi bantuan...Kit Siang seeloknya menutup mulut sebelum lebih ramai mempersoalkan kemana Lim Guan Eng dan pemimpin-pemimpin lain DAP ketika waktu ini dikala rakyat memerlukan mereka...mengadu domba dan menghasut hanya mampu membangkitkan kemarahan rakyat bukan modal untuk meraih sokongan...jikalau MCA meneruskan momentum ini, potensi mereka untuk meraih kembali sokongan masyarakat Cina amat tinggi...lihat sahaja bagaimana MCA berjaya merampas kembali kerusi Teluk Intan...bertambahnya sokongan di Kajang...

Usaha yang perlu dilakukan oleh MCA sekarang ini hanyalah mendekati rakyat..biarlah DAP mahu bermain sandiwara dengan membangkitkan kebencian rakyat...akhirnya nanti rakyat lebih mengetahui siapa sebenarnya intan permata dan siapa kaca beracun...

Bawah ini gambar MCA membantu rakyat semasa banjir...  













Sukarelawan MCA bersungguh-sungguh meredah banjir membantu rakyat
DAP Redah Banjir Hanya Bergambar?
Anda cari jawapannya sendiri...

Mungkin setelah terdesak apek Kit Siang terpaksa bergambar seperti ini....sory apek Kit Siang..you bergambar macam ini ha...wa nampak lu berlakun saja ma....setakat posing dan ambil gambar saja..lu berendam saja pun tarak guna...

Ngeng......ngeng...naik bot...hehe!

Kesian...dalam maaaa....separuh kaki..paras lutut...hehe!mana rakyat you bantu?
Jikalau sudah pemimpin macam ni...yang muda pun apa kurangnya...





No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA