networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Sunday, January 25, 2015

Melampau! Promosi Angry Birds Menghina Kereta Proton Wira!


Lokasi ini di Komtar JB, agak mengecewakan apabila cara promosi Angry Birds diletakkan seolah-olah menghina kereta Proton Wira apabila salah seekor watar Angry Birds diletakkan di atas kereta Wira..seolah-olah advertising menghina kereta nasional Proton Wira yang musnah..

Apakah kita mahu berdiam diri?apakah cara ini betul..nak promosi brand sendiri sampai menjatuhkan martabat brand Proton Wira..memang memalukan..kita bangga sangat dengan game Angry Birds..mohon pihak bertanggungjawab keluarkan iklan ini...carilah benda lain..bangunan ke..batu bata ke..kenapa perlu kereta Nasional kita?

5 comments:

Anonymous said...

Tak peka langsung dengan sensitiviti masyarakat Malaysia!jenama luar promote barang hina produk kita..

Anonymous said...

Boycot produk angry bird. Habis cerita.

Anonymous said...

sensitif apa kejadahnya...
bukannya salah pun kalau buat pengiklanan macam tu.

abih tu iklan kemalangan takleh nak pakai kereta proton?

kereta proton tak boleh kemek ke?
semua benda nak dipolitikkan padahal macam orang bodo je

Anonymous said...

tak patut Angry Birds buat iklan guna kereta..bagi saya lebih sesuah gantikan kereta dengan objek seerti batu.Orang luar hina proton nasional pun kita masih lagi tak sedar.

tak tahu diri tu telah direndahkan martabat.jika kita tak bangga dengan produk negara nak harapkan siapa lagi?

Anonymous said...

Kereta tu dah buruk dah pun...ape masalahnya..

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA