networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Sunday, January 25, 2015

Rotan Anak Bakal Jadi Jenayah?Undang-Undang Apa Ni?


Wah..undang-undang baru bakal dilaksanakan di Malaysia yang mana merotan bakal menjadi kesalahan jenayah..ala benda ni?mak bapak hendak mendidik anak dilarang..makin besar kepala lah budak tu nanti..

Aku generasi rotan dan hanger..ok saja...jika kerana perjanjian Konvensyen Mengenai Hak Kanak-Kanak (CRC) ini membuatkan kita jadi lemau laksanakan hukuman rotan anak jadi jenayah..baik tandatangan keluar perjanjian lagi bagus dari nak ikut undang-undang barat...

4 comments:

Hariani Hanipa said...

Nak buat undang2 pun, rujuklah AlQuran terlebih dahulu.. Jgn nk ikut undang2 barat..

Anonymous said...

Ini semua mengarut .tengok apa jadi bila guru dah tak bolih rotan murid.lihat tahap disiplin Mereka ????

Zia said...

hujung zaman ini bnyk org tak berilmu cuba tunjuk pandai dari segi akalnya sendiri. Kembalilah kita semua kpd Al Quran dan Sunnah yg Rasulullah tinggalkan agar kehidupan (yg sementara aja) di dunia ini selamat... agar tak kecewa di akhirat

Zia said...

Inilah bahaya di akhir zaman. Org yg memegang kuasa kurang ilmu Al Quran dan Sunnah. Itu yg Rasulullah saw tinggalkan agar kita selamat dunia dan akhirat; tapi tak di studi dan amalkan. Silap besar ni dan patut di hentikan idea2 sebegini

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA