networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, February 11, 2015

Anwar Diberi Layanan Istimewa Dipenjara?Tidak Adil Kepada Banduan Lain!


Dulu Anwar pernah dipenjara tahun 1999-2004 atas salah guna kuasa..namun hukuman tersebut tidak menyedar dia mahupun mengubah sikap si Anwar sebagai bekas banduan..

Ketika dipenjara dulu..Anwar dikhabarkan sangat cerewet...makannya perlu dimasak oleh staff dan dirasa oleh pegawai tertinggi...tak semena-mena dia tuduh diberi racun arsenik pula...

Sakit tulang belakang..sakit pinggang..sakit tulang belakang..dikatakan disuntik...pelik...sudahlah bilik penjaranya special..tak macam penjara lain..

Kemana keadilan untuk banduan lain..banduan lain buat salah masuk sel penjara..tapi anwar bilik selesa...ini tidak adil..kerajaan perlu ubah cara ini..jangan kerana nama Anwar semua keistimewaan hendak diberi kepadanya...

Anwar sebagai seorang tokoh pejuang keadilan (puih!) seharusnya menuntut layanan adil, saksama dengan banduan lain...bila tang dirinya tak de pula bising hak sama rata..keadilan bagai...yang diperjuangkan takut Anwar didera..haha..

Apa ertinya penjara jika bilik penjaranya seperti 'hotel'?memang tidak adil...jangan bazirkan wang rakyat untuk sara layanan istimewa kepada bang non...dia sama seperti banduan lain juga...


2 comments:

Anonymous said...

Pengarah penjara kena pastikan pengawal/warder penjara dipantau, jangan sampai ada yang hantar karipap bagai, menjadi barua kepada anu war al juburi melayan anak tekaknya, jangan sampai hanya 4 tahun di sel selebihnya di HKL ..

Kalau perlu gunakan cawat besi untuk keselamatan warder yg menjaga anu war ..hahahaha

Anonymous said...

Galakkan banduan-banduan lain berdemo sekiranya ketidakadilan ini berlaku.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA