networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Friday, February 6, 2015

Kempen #TurunHargaBarang Tidak Berjaya Kerana Kita Tak Fokus!


Orang Malaysia ni tak fokus..isu hendak diperjuangkan Turunkan Harga Barang...ni merepek sampai Isu perkauman..desak PM letak jawatan menteri lah..isu harga barang..tapi yang disuruh letak jawatan menteri Pertanian...menteri KPDNKK tak tahu mana lesap...

Come onlah...isu pokok kita harga barang tak turun walaupun harga minyak turun...fokus isu tu...ramai yang masih tak tahu..sekarang peniaga mula sorok barang..simpan stok barangan elektrik...segala tempahan tunggu lepas 1 April selepas GST dilaksanakan...ada menteri Perdaganagan Dalam Negeri dan Kepenggunaan pun tak guna...xde pemantauan...

Hak Pengguna..kita pengguna ni ke na mobilisasikan solidariti desak peniaga yang keras hati...cuma persoalannya..golongan pembekal..pemborong ni tergugat ke dengan desakan pengguna? jawapannya tidak...sebab kita tak fokus pada isu...lebih sibuk dengan isu perkauman dan suruh menteri letak jawatan...

1 comment:

Anonymous said...

Macamana nak focus. Bloggers tak keluarkan pun list barangan/perkhidmatan/kedai milik orang cina yang perlu diboikot. Buatkan secara besar-besaran seperti dulu (selepas PRU 13). Boikot 2.0 pulak.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA