networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, February 15, 2015

Pengusaha Bas Sekolah Berpeluang Tambah Pendapatan Melalui Pengiklanan... @SPADChannel


Menyedari tetang taraf hidup yang semakin meningkat, Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dengan kerjasama Star Publication telah melancarkan satu "Skim Pengiklanan Bas Sekolah"..

Langkah ini pasti disambut baik oleh pengusaha bas sekolah kerana melalui skim pengiklanan ini, mereka dapat menambahkan peluang pendapatan sampingan mereka antara RM 200-RM 400 melalui iklan yang ditampal di badan bas..

Peluang ini bukan sahaja dapat dimanfaatkan oleh pengusaha bas sekolah..malah pihak yang mahu mendapatkan publisiti dan pengiklanan bolehlah menggunakan cara ini...ibarat iklan bergerak..informasi ini memang lebih meluas..tambahan pula, iklan yang ditampal memang cantik atau bahasa anak muda osemm..

Ia juga dapat menambahkan nilai estetika pada bas sekolah tersebut..model iklan ini bukan perkara baru..saya sebelum ini pun telah melihat iklan-iklan ditampalkan di bas ekspress..ia memang satu peluang perniagaan melalui iklan memberi pulangan menang-menang..pihak pengusana bas dapat untung melalui iklan..pihak yang mengiklan pun dapat mileage dan dapat menyampai mesej mereka...

Malah..anak-anak kita juga akan mudah mengenali mana bas sekolah mereka ketika balik dari sekolah...

Diharapkan dengan tercetusnya inovasi pengiklanan dibas sekolah ini ianya dapat meringankan beban pengusaha bas sekolah yang terpaksa berhadapan dengan kos operasi dan penyelenggaraan bas yang semakin meningkat...selain memberi pulangan baik kepada pengusaha dan  pihak pengiklan, ibu bapa juga akan merasa lega apabila pengusaha mempunyai sumber pendapatan lain..tiadalah tekanan dari pengusaha bas sekolah menuntut kenaikan tambang bas sekolah...

Syabas diucapkan kepada pihak SPAD dan Star Publication atas usaha ini...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA