networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Tuesday, February 3, 2015

Peniaga Barang Elektrik Mula Sembunyi Barang Atau Memang Stok Habis Menjelang Pelaksanaan GST?


Semua telah ketahui yang april ini GST akan dilaksanakan..pada awal GST akan berlaku sedikit kenaikan harga barangan dan inflasi..

Mungkin agaknya dapat tahu pelaksanaan GST semakin dekat..maka peniaga barang elektrik mula menyekat jualan atau tempahan..kenapa semua tempahan perlu lepas 1 April?jawapannya sebab GST...

Barang tanpa cukai bila simpan..dan apabila pelaksanaan GST peniaga ini akan mengaut untung belipat kali ganda...bijak bukan?

Sama jugalah dengan kegiatan sembunyi tepung,gula dan beberapa barangan kawalan..bila pengumuman harga barang naik..maka mereka akan menjual barangan yang telah disembunyi..bijak peniaga ni...

Bila harga minyak naik depa naikkan harga barangan..bila minyak turun depa senyap..bila GST nak laksanakan April ni..masing-masing dah sembunyi stok..yang jadi mangsanya siapa?pengguna juga...

Kempen turun barang tidak cukup..kalau menteri tak turun padang dan tangkap pemborong-pemborong yang tamak..barulah ada idea dan action...bukan cakap saja...

1 comment:

Anonymous said...

Bukan brg elektrik je....stok ubat2an pun sdh mula berkurangan.....

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA