networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, February 11, 2015

Terkini : Pengguna Bas Ekspress Pantai Timur Berpindah Ke TBS 8 Mac Ini...


Kenyataan Media

Pemberhentian Penggunaan Hentian Bas Greenwood Sebagai Hentian Bas Ekspres Sementara

Kuala Lumpur, 11 Februari 2015 – Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (‘SPAD’ atau ‘Suruhanjaya’) ingin mengumunkan kepada pengguna dan pengendali bas ekspres ke Pantai Timur, bahawa penggunaan hentian bas Greenwood sebagai hentian bas ekspres sementara akan dihentikan selepas 8 Mac, 2015.

Pengendali bas ekspres telah diarahkan untuk memindahkan operasi ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS). Orang awam yang mahu ke Pantai Timur dinasihatkan menggunakan perkhidmatan bas ekspres di TBS bagi keselamatan, keselesaan dan kemudahan mereka. Penurunan dan pengambilan penumpang di hentian Greenwood juga menyumbang kepada kesesakan jalan raya di kawasan tersebut dan menambahkan risiko keselamatan terhadap pengguna jalan raya serta penumpang.

Suruhanjaya juga menggalakkan orang ramai yang mahu ke Pantai Timur supaya menggunakan perkhidmatan LRT dan KTM Komuter yang berintegrasi dengan TBS. Pengguna bas dari Gombak dan Sentul boleh menggunakan LRT laluan Ampang di stesen Sentul dan Sentul Timur atau perkhidmatan KTM Komuter di stesen Titiwangsa untuk ke TBS.

-Tamat-

Terima kasih,

Hazimin Sulaiman
Communications
Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD)
Level 4, Block D, Platinum Sentral,
Jalan Stesen Sentral 2,
Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur

Tel: +603 2726 7000 | DID: +603 2726 7046| Email: hazimin@spad.gov.my | URL: www.spad.gov.my

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA