networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, March 26, 2015

FGV Ceburi Bidang Software Perbankan..


Beberapa hari lepas Felda Global Venture (FGV) telah menandatangani memorandum persefahaman bersama Silverlake Innovative Partners (SIP) yang mana ia akan membuka peluang baru FGV menceburi bidang Software perbankan dengan menggunakan SIP.

Sistem ini akan diaplikasikan didalam urusan perbankan Islam. Dalam satu kenyataan, FGV menyatakan anak syarikatnya Felda Prodata System Sdn Bhd akan dipertanggungjawabkan untuk bekerjasama dengan SIP untuk tujuan tersebut.

Seperti yang dilaporkan portal The Edge Markets, tempoh kerjasama akan meliputi tempoh 6 bulan untuk melihat perkembangannya.

Kerjasama ini telah menunjukan betapa hebatnya pengaruh FELDA dalam usaha melebarkan sayap FGV melakui anak Syarikat Felda Prodata menceburi industri perbankan software.

Pastinya tempoh 6 bulan tempoh MoU ini akan dimanfaatkan sebaiknya untuk melihat hasilnya.

SIP merupakan sebuah syarikat yang mengendali konsultan dalam bidang software perbankan kewangan yang mana dimiliki oleh Taikun Teknologi, Goh Peng Ooi dari Silverlake Group.


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA