networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, March 24, 2015

HUDUD : Tiong Lai Tempelak Cadangan Pemimpin Veteran DAP Tubuh Gabungan "Save Malaysia"


Pemimpin Veteran DAP, Kit Siang seharusnya cermin diri sendiri sebelum mengeluarkan cadangan untuk menubuhkan gabungan baru ahli politik Selamatkan Malaysia "Save Malaysia" berikutan parti itu sedang bergelut untuk lari daripada konflik dalaman Pakatan Rakyat..

Kelmarin, pemimpin Veteran DAP itu mengajak mana-mana ahli politik dari BN atau PR agar mengikut cadangan barunya mahu membentuk gabungan baru yang kononnya memperjuangkan Perlembagaan Persekutuan serta kedaulatan undang-undang...apa selama ini DAP tak perjuangkan Perlembagaan Persekutuan ka?

Cadangan dari ahli politik veteran DAP itu mungkin kerana dia sedang mencari jalan keluar daripada kemelut DAP-PAS selepas tidak sependapat dengan desakan PAS untuk melaksanakan Enakmen Jenayah Syariah II atau Hudud..

Berikutan cadangan menubuhkan gabungan "Save Malaysia" Presiden MCA, Datuk Sri Liow Tiong Lai telah menempelak cadangan tersebut yang disifatkan DAP tidak perlu menyesal dengan tindakan PAS mahu laksanakan Hudud..

“Kenapa masa dulu Kit Siang mempromosikan PAS yang ingin menubuhkan negara Islam. Jadi kita hendak tahu agenda Kit Siang dan anaknya (Setiausaha Agung DAP) Lim Guan Eng. Kedua-dua pemimpin ini telah membantu PAS sedangkan mereka tahu sejak hari pertama lagi bahawa PAS akan melaksanakan hudud" kata Tiong Lai.

Dahulu masa hendak bersetubuh dengan PAS membentuk Pakatan Rakyat, semuanya ok sahaja...apakah DAP tidak faham yang PAS mahu memperjuangkan negara Islam..hasil daripada penyatuan tersebut, PAS menukar dasar mereka kepada membentuk negara berkebajikan...

Berkenaan dengan cadangan Pemimpin Veteran DAP itu, Tiong Lai sangsi dengan Kit Siang "Dia sebenarnya sedang cuba untuk mengalihkan isu dan bermain politik melalui hudud. Dia tahu sejak awal lagi dan sekarang dia sudah terperangkap"...

Jika sudah tidak sebulu eloklah DAP keluar daripada Pakatan Rakyat atau Kit Siang perlu meletak jawatan..Lagipun usia dia sudah lanjut..sebelum nyanyuk eloklah bersara...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA