networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, March 21, 2015

Istiadat Kemahkotaan Sultan Johor 23 Mac Merupakan Hari Kelepasan AM Negeri Johor Ganti Kelepasan AM Keputeraan Sultan 22 Nov...


Tiada lagi pertikaian sektor perkilangan yang tidak mahu ambil cuti 23 Mac ini sempena Istiadat Kemahkotaan Sultan Johor..Sebelum ini ada kilang yang tidak mahu ambil cuti pada hari berkenaan dan ada juga kilang yang mahu mengganti cuti tersebut pada hari sabtu berikutnya..

Berikutan pertikaian ini, Kerajaan Johor telah mengumumkan 23 Mac setiap tahun sebagai cuti kelepasan am negeri mulai tahun ini.
Setiausaha Kerajaan Johor Datuk Ismail Karim berkata cuti tersebut yang mendapat perkenan Sultan Johor Sultan Ibrahim akan menggantikan cuti kelepasan am Hari Keputeraan Sultan Ibrahim, 22 Nov setiap tahun. 
"Ini bermakna tidak ada sambutan Hari Keputeraan pada 22 Nov setiap tahun dan Hari Keputeraan Sultan Johor itu diisytihar pada 23 Mac setiap tahun," katanya kepada pemberita di sini Khamis. 
Ismail berkata kerajaan Johor sudah mewartakan 23 Mac sebagai cuti kelepasan am dan sedang dalam proses untuk pembatalan cuti kelepasan am pada 22 Nov. 
Beliau berkata sehubungan pertukaran cuti tersebut, jumlah cuti kelepasan am di negeri ini kekal dan tiada elemen penambahan cuti.-  BERNAMA

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA