networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, March 23, 2015

TERKINI : Tambang Baru Teksi Diteruskan, Tambang Bas Ekspress & Rel Ditunda..


Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, YB Hajah Nancy Shukri sebentar tadi mengumumkan dalam satu kenyataan media bahawa kadar baru tambang teksi yang diumumkan 19 Mac lalu diteruskan manakala tambang bas ekspress dan rel ditangguhkan ke tarikh yang akan ditetapkan kelak...

Pastinya pengumuman ini memberi sedikit kelegaan kepada para pemandu teksi yang menanti kenaikan ini sejak 2009 lagi...biarpun perkhidmatan pengangkutan awam dikecualikan GST namun para pemandu teksi tidak terkecuali daripada GST ketika mereka servis kenderaan...

Ternyata suara Pertubuhan Pemandu Dan Pengusaha Teksi/Limosin dan Kereta Sewa Malaysia (PETEKMA) yang mempunya ahli seramai 23,000 didengari oleh pihak kerajaan...diharapkan dengan kenaikan tambang ini, para pemandu teksi tidak lagi melanggar undang-undang tidak menggunakan meter dan menjamin perkhidmatan berkualiti.

Kenyataan Media

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA