networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, April 4, 2015

Akhirnya Harga TOP UP Tidak Naik Selepas GST..Tiada Lagi Flip Flop!


Berikutan rungutan pengguna telco yang membantah kenaikan 6% apabila membeli tambah nilai, akhirnya kadar tambahan yang dikenakan syarikat telco kembali kepada asal sebagaimana sebelum pelaksanaan GST..

Pengguna akan membeli kad top up dengan kadar yang sama dan bakal menikmati bonus Airtime RM 1.20-RM 1.30..berikut ialah mesej dari MOF:

Terkini!

Hasil perundingan kementerian Kewangan dengan 4 CEO Telco hari ini.  MOF memutuskan bahawa Telco diberi masa 1 bulan untuk menurunkan kadar Top Up (contohnya RM10) kepada hanya RM 9.43 + GST 57 Sen bagi membolehkan harga kekal pada RM 10.  Dalam masa yang sama pengguna akan tetap menikmati tambahan Bonus Airtime RM1.20-RM1.30 sepertimana yang dinikmati bila membayar RM10.60 sekarang.

3 comments:

Anonymous said...

gst kene juga.. beli topap dkt mesin.. masukkan kod pin.. dah kene gst 6%.. beli topap rm5 dua keping total sepuluh ringgit.. dpt rm9.92 je.. xpaham plak mcm mne diorg kira gst ni..

Anonymous said...

topap ade je gst.. cube beli topap dri mesin tu.. tambah nilai je dri kod pin.. da kene gst.. masalah juga begini

Anonymous said...

ada gst. tadi beli dekat kedai runcit maxis rm30, tapi kena bayar rm31.80. GST=RM1.80

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA