networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, April 19, 2015

Modul Baru PLKN 2.0 Tumpu Keperluan Pasaran Kerja Pelatih!!


Selepas hampir 3 bulan sejak Januari PLKN ditangguhkan bagi memberi laluan kepada penambahbaikkan modul PLKN. Program ini bakal memperkenalkan modul baru yang lebih mesra tentang masa depan pelatih..

Modul baru PLKN ini akan menumpukan kepada elemen kemahiran dan vokasional disamping patriotisme dan perpaduan..penambahbaikkan modul ini selaras dengan keperluan ilmu penuntut disamping menumpukan aspek patriotisme...

Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, "Penambahan elemen kemahiran teknikal dan vokasional kepada tranformasi PLKN dibentangkan kepada Kabinet minggu lepas dan saya minta supaya ia diserapkan ke dalam Rancangan Malaysia ke-11.

"Cara bagaimana syarikat swasta akan dilibatkan dalam transformasi ini akan kita putuskan segera dalam waktu terdekat,"

Idea ini lahir daripada cetusan idea Makmal Transformasi PLKN yang telah berakhir 27 Mac yang lalu...Penambahbaikkan ini selaras dengan keperluan semasa yang mana diakui sendiri oleh Pengerusi Majlis Latihan Khidmat Negara, YB Datuk Noor Ehsanuddin Bin Haji Mohd Harun Narrashid..

Datuk Ehsanuddin sebelum ini menegaskan penambahbaikkan modul PLKN ini perlu mengikut kesesuaian semasa..hasilnya kini para pelatih bakal disediakan pakej lengkap dimana sijil yang diperolehi sepanjang menyertai PLKN boleh digunakan memandangkan mereka telah mempelajari tentang kemahiran dan vokasional sepanjang sesi latihan..

Rakyat Malaysia turut dilibatkan dalam memastikan modul baru PLKN 2.0 ini lebih mantap dan mesra rakyat. Satu portal telah dibangunkan bagi mendapatkan maklum balas rakyat Transformasi PLKN..sekiranya anda berminat boleh layari pautan www.transformasi.khidmatnegara.gov.my yang akan dibuka sehingga 26 April ini...

1 comment:

Anonymous said...

sir, do we need to corroborate your statement?

sir, i remember when there is no corroboration by us, uk, china, maldives, india etc on the information of mh370....it was not true.

sir, just asking you as a corroboration and non corroboration expert.

Thank you

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA