networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, April 20, 2015

#PRKPermatangPauh - MCA Tekad "Gempur" Kawasan Anwar!


Dalam politik tiada yang mustahil..biarpun Permatang Pauh dilabel sebagai kawasan keturunan Anwar Ibrahim namun lain pula ceritanya yang dilakukan oleh Pemimpin MCA...mereka tahu tapi mereka tetap bersemangat mahu setidak-tidaknya menurunkan majoriti pengundi yang menyokong Anwar Ibrahim dan keturunan di Permatang Pauh...

MCA menjanjikan akan gempur habis-habisan untuk menawan sokongan seberapa banyak penggundi kepada BN khususnya pengundi Cina..DAP di Permatang Pauh tak banyak buat kerja pun...ini yang membuatkan rakyat jelak dengan sikap bermuka-muka pemimpin pembangkang...



Datuk Wee Ka Siong sebagai Pengerusi Jawatankuasa PRU 14 MCA telah hadir ke Permatang Pauh petang tadi untuk memantau persiapan MCA dalam menghadapi PRK Permatang Pauh. MCA bertekad akan "all out" untuk memenangkan calon BN dalam PRK tersebut. 


Ada cakap-cakap kata kalau letak tunggul kayu pun Permatang Pauh komfem menang...dalam keadaan keluarga dan penyokong taksub mereka bermegah dengan keputusan ini..

Mereka perlu ingat bahawa tahap sokongan pengundi di Permatang Pauh telah merosot...Pada Pilihan Raya 2008 PKR menang dengan majoriti 15,671 undi..tapi pada PRU 2013, sokongan merosot menjadi 11,721 undi...merosot hampir 4,000...tidak mustahil PRK kali ini akan mencatatkan penurunan..

Setakat awal tahun ini, daftar pemilih 72,000 orang yang direkod SPR, pengundi Melayu 50,541, Cina 17,849 dan India 4,123...




No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA