networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, April 22, 2015

#PRKRompin - PAS Perlu Tarik Diri Bertanding..Tiada Semangat Setiakawan!


Alhamdulillah..selesai sudah penamaan calon bagi kawasan Parlimen Rompin tanpa sebarang pertumpahan darah..semuanya berlangsung dalam keadaan aman...pertemuan di Rompin menyaksikan PAS berhadapan dengan BN di kawasan ini..

Pertembungan PAS dan BN di Rompin boleh diibaratkan sebagai melepaskan anjing yang tersepit..PAS langsung tidak kenang budi..masihkan PAS ingat yang BN tidak bertanding di DUN Chempaka ekoran kematian Penyandang Nik Aziz..

Ini bukan soal Populariti Nik Aziz terlalu hebat..tetapi atas dasar setiakawan BN tidak meletakkan calon..apa boleh buat..pulang paku buah keras..PAS tetap meletakkan calon di Parlimen Rompin..alasan sama berlangsungnya PRK adalah kematian penyandang..

Kemenangan kubu kuat bukan alasan..ini kerana jika dilihat keputusan PRU 13 yang lalu...Nik Aziz hanya menang dengan 6,500 undi majoriti sahaja...tapi tidak untuk BN menang dengan majoriti lebih sekali ganda iaitu 15,144...

Kemana semangat setiakawan PAS...berjemaah dengan DAP pun mereka bergaduh..dengan BN pun mereka tak setiakawan...bawah ini saya share keputusan PRU13 bagi DUN CHEMPAKA dan PARLIMEN ROMPIN...anda nilailah sendiri prinsip perjuangan PAS...tidak menghormati dan tiada semangat setiakawan...

NIK AZIZ menang DUN Chempaka dengan majoriti 6,500 undi sahaja

Jamaluddin Jarjis menang dengan majoriti besar 15,144

Sewajarnya PAS menarik diri dari pertembungan ini..jika tidak pun para pengundi perlu fikir masak-masak sebelum keluar mengundi...kerana kematian penyandang..BN menghormati dan tidak letak calon di DJ  Chempaka..tapi bila BN kematian penyandang..PAS langsung tidak mahu membalas budi...sedangkan majoriti kemenangan BN lebih besar daripada PAS...fikir-fikirkan sebelum mengundi 5 Mei ini..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA