networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Wednesday, April 15, 2015

SPAD Sita Kereta Sapu Dan Teksi Langgar Undang-Undang!!! @SpadChannel


Kelicikan pemandu teksi sapu yang menggunakan aplikasi Easy Teksi akhirnya terbongkar apabila Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) melancarkan Operasi membanteras Aktiviti Kereta Sapu...

Operasi yang dilancarkan pada jam 4 petang berakhir 8 malam semalam disekitar Kuala Lumpur dan Selangor telah berjaya membanteras 12 kes..3 kes kesalahan Kereta Sapu yang menggunakan aplikasi Easy Taxi dan 9 kes lagi teksi tidak menggunakan meter...

Pemandu teksi sapu ini menawarkan khidmat pengangkutan awam di sekitar Kuala Lumpur...mereka tidak perlu menunggu di tepi jalan...dapat sahaja tempahan dari penumpang, mereka akan ke lokasi dan mengambil penumpang untuk ke lokasi yang dikehendaki...

Mudah sajakan nak cari rezeki...masalahnya ialah mereka ini telah menutup rezeki pemandu teksi lain yang berdaftar mengikut undang-undang...bila ada kes kejadian tidak diingini daripada teksi sapu ini..penumpang akan salahkan SPAD juga yang gagal membanteras kes ini..

Sebenarnya SPAD kerap melakukan penyamaran untuk mengatasi masalah ini..cuma ramai tidak tahu Ops yang dilakukan SPAD...

Selain kes teksi sapu...SPAD masih lagi dapat menahan pemandu teksi yang tidak menggunakan meter...baru saja harga tambang dinaikkan..tapi kes ini tak juga selesai...dulu bila ditangkap kata meter ni menyekat rezeki mereka...bila SPAD dah perjuangkan kehendak pemandu teksi..mereka ini tidak bersyukur dan langsung tidak menghargai usaha SPAD yang terpaksa berdepan dengan kritikan ekoran kenaikan harga tambang...

Kalau dah tamak tu...buatlah apa saja..mereka tetap tidak bersyukur...sebagai pengguna kita mesti tertanya-tanya apakah aplikasi untuk berhadapan dengan pemandu teksi tidak guna meter..jawapannya ialah download saja aplikasi METER ON di play store..

Aplikasi ini akan membantu pengguna daripada ditipu pemandu teksi..malah kita juga boleh buat aduan dan beri penilaian terhadap pemandu teksi asalkan kita ambil no plat teksi tu...mudah sajakan...

Berbalik kepada operasi semalam, SPAD telah berjaya menahan dan menyita kenderaan model berikut :

a. 1 x Perodua Alza (Easy Taxi).
b. 1 x Gen 2 (Easy Taxi).
c. 1 x Toyota Avanza (Easy Taxi).
d. 9 x Teksi Bajet.

Kesemua teksi yang disita telah dihantar ke Tapak Sitaan di Sepang...syabas SPAD atas usaha membanteras kegiatan sumbang kereta sapu dan pemandu teksi di Malaysia...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA