networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, May 25, 2015

ASEAN Perlu Ambil Berat Isu Pelarian Rohingya - Tan Sri Syed Hamid Albar..@SPADChannel


ASEAN perlu bertangggungjawab mengetuai misi bantuan kemanusiaan bagi menyelesaikan masalah yang berlaku bagi etnik pelarian Rohingya..Tan Sri Syed Hamid berkata,ASEAN jangan lakukan tindakan yang berasaskan perbezaan agama, kaum dan budaya.

Tan Sri Syed menegaskan bahawa, ASEAN tidak boleh pandang remeh isu pelarian Rohingya dan perlu berfikir atas dasar kemanusiaan dan perlu melihat hingga ke akar sebab perkara ini berlaku...

Etnik Rohingya kini tidak diterima negara Myanmar berikutan isu pelarian, dan kedua adalah pemerdagangan manusia. Tan Sri Syed menjelaskan bahawa isu ini penting dan sekiranya tidak diatasi, ASEAN akan berhadapan dengan pelbagai masalah.

Beliau berkata demikian ketika majlis pelancaran pakaian seragam baru kakitangan kaunter Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) sempena ulang tahun pertama pejabat SPAD di Kelana Jaya...

Mengulas tentang pelancaran pakaian baru kakitangan Kaunter SPAD, Tan Sri Syed berkata, "Dengan pakaian seragam baharu ini, diharap akan meningkatkan keyakinan pelanggan ketika berurusan dengan SPAD. Saya berharap kakitangan kaunter-kaunter SPAD dapat memberikan tumpuan kepada kecemerlangan perkhidmatan dan menunjukkan ciri-ciri mentadbir urus yang baik (good governance)"

Syabas SPAD, satu lagi pembaharuan telah dilakukan untuk keselesaan pelanggan dan rebranding terhadap imej SPAD umumnya..

1 comment:

Anonymous said...

LIHATLAH STATISTIK HUTANG NEGARA DAN BANDINGKAN DRP ERA PEMERINTAHAN TUN MAHATHIR KE ERA PEMERINTAHAN TUN ABDULLAH DAN SETERUSNYA KINI ERA DS NAJIB RAZAK.

TUN ABDULLAH DAN DS NAJIB TIDAK DAPAT MELAKUKAN APA-APA PEMBANGUNAN MAHUPON PEMODENAN (APAKAH NEGARA TIADA WANG?) TAPI HUTANG DARIPADA USD220.00 BILLION TERUS NAIK MENCECAH HAMPIR USD600 BILLION.

RAKYAT MALAYSIA BERHAK UNTUK TAHU, BAGAIMANA JUMLAH HUTANG DARIPADA USD220 BILLION PADA TAHUN 2000 BOLEH TERUS NAIK HAMPIR USD600 BILLION PADA 2015?

APAKAH BENAR TUN MAHATHIR MOHAMED, TUN DAIM ZAINUDDIN, TAN SRI NOR MOHAMED YAKCOP ADALAH TIGA JAHANAM YANG TELAH MEROMPAK, MENCURI, MELANUN?

KINI SEKELIAN RAKYAT MALAYSIA TERPAKSA MENAGGUNG SEGALA SALAH LAKU, KERAKUSAN, SALAHGUNA KUASA, PEROMPAKAN DAN KECURIAN YANG DILAKUKAN KETIGA-TIGA JAHANAM DAN KUNCU-KUNCUNYA.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA