networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, May 17, 2015

Pemimpin Pakatan Patut Bersyukur Tidak Ditembak Kerana Tidur!


Pemimpin pakatan di Malaysia patut berasa beruntung duduk dan menjadi pemimpin Pakatan di Malaysia...tidur dalam parlimen pun tidak dikenakan apa-apa tindakan...

Jikalau mereka ini menjadi pemimpin di Korea Utara dan tertidur ketika majlis rasmi...mereka akan menerima hukuman ditembak mati...di Malaysia masih lagi amalkan demokrasi yang utuh...

Itu pun pemimpin pakatan kata negara ni tak demokrasi...kalau nak tahu apa itu demokrasi bolehlah pergi Korea Utara...paling tidak pun tengok balik zaman kepimpinan Tun Mahathir...ketika waktu Tun M anda akan tahu bahawa zaman kepimpinan Najib lebih demokrasi...

Zaman Najib ni orang kata dia cakap tak serupa bikin..tapi yang orang tak tahu Najib ni tak pernah halang orang cakap..tak de sumbat dalam ISA...zaman Mahathir..dia boleh cakap...tapi dia tak bagi orang cakap..

Berbalik hal tidur kena tembak ni..baca berita di bawah!

Menteri Pertahanan Korea Utara dihukum mati dengan cara ditembak menggunakan senjata anti serangan udara kerana didakwa tertidur ketika dalam satu acara rasmi yang dihadiri pemimpin tertinggi negara itu, Kim Jong Un.

Hyon Yong Chol, 66, dikatakan menunjukkan 'rasa tidak hormat' kepada Jong Un atas tindakan itu.

Berita hukuman itu disampaikan oleh seorang pegawai perisikan kepada Ahli Parlimen dalam satu mesyuarat khas.

Menurutnya, hukuman yang dikenakan terhadap Yong Chol itu disaksikan oleh ratusan pegawai kanan ketenteraan pada April lalu.

"Hukuman mati itu dilakukan di sebuah kawasan luas di Pusat Latihan Tentera Kanggon, utara Pyongyang," katanya.

Sebuah akhbar tempatan  Yonhap pula melaporkan, Yong Chol dihukum dengan cara ditembak menggunakan enam unit senjata anti-serangan udara ZPU-4.

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA