networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, June 2, 2015

Apa Sudah Jadi! Video Viral Johor For Jesus Cubaan Memecahbelahkan Rakyat Johor!!!


Kini sedang tersebar sebuah klip video provokasi yang disiarkan di dalam video 'trailer' persidangan agama kristian "MforJ2015 Take Possession of The Land Kingdom Conference" yang akan berlangsung di Berjaya Waterfront Hotel, Johor Bahru, 3 hingga 5 Jun ini, yang dianjurkan oleh "MforJ Revival Movement" (http://www.mforj.com/)

Video yang berdurasi 1 minit 27 saat itu dimuatnaik di tiga pautan di "Youtube" dan disebarkan melalui 'kumpulan aplikasi whats app' yang memaparkan ucapan dari barisan paderi kristian yang berbaur provokasi dan penghinaan kepada Agama Islam sebagai Agama Rasmi Negeri Johor, seperti; " I'm waking up the giant of asia Malaysian Church ", " Give me Johor Bahru or I Die " dan " Allow me to chase away the enemy in the city " dan Johor For Jesus..

Perkara ini jelas bertentangan dengan Pekara 11 (4) di bawah Perlembagaan Persekutuan, yang memperuntukan "Undang - undang Negeri dan Wilayah - Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan, undang - undang yang boleh mengawal atau menyekat pengembagan apa - apa iktikad atau kepercayaan agama lain kepada orang - orang yang menganuti Agama Islam".

Undang - undang yang menyekat penyebaran agama lain kepada orang Islam turut di kuatkuasakan pada peringkat Negeri Johor, di mana "Enakmen Kawalan dan Sekatan (Pengembagan Agama Bukan Islam) Johor 1991 (Enakmen No. 12/1991), memperuntukan satu bidang kuasa kepada kerajaan negeri dalam menyekat sebarang usaha pegembangan agama kepada orang Islam di sini.

Dengan penyebaran video dan penganjuran program seperti ini, sedikit sebanyak akan mengakibatkan segelintir orang Islam di negeri ini akan terpesong dan menimbulkan perasaan kurang senang umat Islam dan golongan belia.

Apakah kita masih mahu berdiam diri?perkara ini mampu meruntuhkan akidah umat Islam...Johor negeri Islam..Malaysia negara Islam...biarpun Perlembagaan tidak menghalang penganut mengamalkan anutan mereka tetapi melakukan provokasi adalah satu kesalahan yang serius...

Bawah ini video provokasi agama...
TMJ turut memberi komen tentang perakara ini seperti di bawah

ORANG LUAR JANGAN KACAU NEGERI JOHOR
Maklumat yang telah dikenalpasti berkenaan video 'Johor For Christian' yang sedang menjadi 'viral' di laman sosial FB, didalangi oleh sekumpulan berbangsa Cina berasal dari Negeri Sembilan. 

Jangan pecah belah antara kaum dan Bangsa Johor. Anasir-anasir luar takut bangsa Johor bersatu. Rakyat Johor jangan terlalu mudah terpengaruh kerana ini adalah strategi pihak tertentu untuk pecah belahkan bangsa Johor. 

Kita sentiasa menghormati semua kaum dan setiap kaum berhak mengamalkan agama masing masing. Walaubagaimanapun, orang luar tidak patut menganggu keharmonian bangsa Johor dengan menyentuh isu isu agama yang sememangnya sensitif.

Kebawah Duli Tuanku telah bertitah agar orang luar janganlah mengganggu keharmonian dan kesejahteraan Negeri Johor dan Bangsa Johor hendaklah sentiasa bersatu.

DYAM Brigadier Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor 

1 comment:

Anonymous said...

“If you hold an important post as royalty in the state, and if you start to say things, if then we (the government) hit you back, don’t get angry,” he said at a press conference at the University of Malaya today.

“I think he should keep out of politics, otherwise he may be subjected to the same rule. We will whack him,” Nazri was quoted as saying.

KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA TERUTAMA RAKYAT NEGARA JOHOR

TOLONG SEBARKAN DALAM SEMUA JENIS MEDIA TENTANG KURANG AJAR MENTERI BAPOK NAZRI kepada DYAM TENGKU MAHKOTA JOHOR!!!

Boleh refer di: http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/06/13/johor-prince-gets-reminder-of-royaltys-place/

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA