networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, July 4, 2015

Kisah Disebalik Rosmah Dipakaikan Kasut....


Arwah Nik Aziz dipakaikan kasut..tak pa..orang kata yang tua dihormati...

Anak memakaikan kasut kepada bapa...tak pa...orang kata kasih sayang anak kepada bapa...

Bapa memakaikan kasut kepada anak...orang kata nilai kasih sayang bapa kepada anak...

Isteri memakaikan kasut kepada suami...orang kata kasih sayang isteri kepada suami...

Suami memakaikan kasut kepada isteri...orang kata kasih sayang suami tiada ternilai...

Kerabat diraja dipakaikan kasut oleh rakyat...orang kata kasih sayang rakyat kepada raja tidak ternilai...

Jika Anwar Ibrahim dipakaikan kasut oleh macai...orang kata bukti kesetiaan rakyat bersama pemimpin...

Bila Datin Seri Rosmah isteri ketua kerajaan dipakaikan kasut...umat cai pakartoon kata haram...jahil..tak patut..bodoh..bahalol...tolol..pemalas....belagak bagus...membazir duit rakyat bayar sipemakai kasut...1st lady tak guna....haram..binawey..bodoh...bla...bla..bla...

*inilah fahaman pemakan dedak pakartoon...bersifat selektif dan cepat menghukum....cuma persoalannya aku hendak tanya...SIAPAKAH INDIVIDU YANG MERAKAM???MASAKAN UMAT PAKARTOON BOLEH TERLEPAS BEBAS MERAKAM AKSI ROSMAH DIPAKAIKAN KASUT YANG MANA SITUASI TERSEBUT HANYA ORABG TERTENTU SAHAJA BERADA DI SITU???


Dengan Adanya Sosial Media! Pelbagai Anggapan Sangkaan tuduhan Yang Boleh Dilemparkan Dengan Hanya Sekeping Gambar atau video, Berikutan Gambar seoramg Salah Seorang Pembantu  Ds Rosmah Mansur Yang Membantu Memakaikan Kasut, Menjadi Viral Dan Menerima Komen Yang sangat Negatif  Mengenai situasi Itu,   Ikuti Penjelasan dari seorang insan yang ada pada situasi Sebelum Dan Selepas Situasi gambar itu dirakamkan.

Di Petik Dari Status Fb Beliau: 
Malam kelmarin 2 Julai 2015 bersamaan 16 Ramadan, saya telah diamanahkan oleh CEO Kumpulan Media Karangkraf Dato' Hussamudin Yaacub memegang tanggungjawab mengiringi Datin Seri (DS) Rosmah Mansur.

Tugas saya ialah dari mula beliau sampai ke meja jamuan untuk berbuka puasa - ke Masjid Karangkraf untuk solat Maghrib - sesi Tazkirah bersama Ustadh Nouman Ali - solat Isyak - solat Terawih - witir - kemudian kembali semula ke meja makan untuk moreh. Tugas saya selesai sehingga beliau naik kereta dan berlalu pulang.

Sebelum berbuka puasa beliau minta maaf kerana datang terlewat. Datuk Seri Najib sudah sampai lima belas minit, baru kereta yang membawa DS Rosmah tiba kerana mereka datang dari dua lokasi majlis yang berbeza dan berjanji bertemu di Karangkraf. Dalam dewan makan DS Rosmah duduk di meja jemaah wanita manakala DS Najiib duduk bersama kumpulan lelaki.

Semasa menjamah hidangan berbuka, kami bersembang hal puasa dan kerja-kerja amalnya. Beliau mengatakan sebelum ke Karangkraf telah terbabit sesi penyerahan sumbangan hari raya untuk pasukan keselamatan, kakinya lenguh kerana berdiri agak lama.

Sebelum meninggalkan meja makan untuk solat Maghrib saya nampak DS Rosmah menelan dua biji pil.

Dengan menaiki buggy istimewa Karangkraf, kami ke masjid untuk bersolat. Saya tetap di sisi beliau dan isteri CEO Karangkraf, Datin Jamilah Yahya.

Ketika sesi tazkirah oleh Ustadh Nouman Ali, sementara menanti solat Maghrib DS Rosmah sudah mula mengurut tapak kaki, lutut dan betisnya.

Ketika ini beliau sudah tidak larat bersila dan memohon kerusi untuk duduk daripada pembantunya.

DS Rosmah turut meminta satu lagi kerusi untuk Datin Jamilah duduk, kerana segan beliau seorang saja yang duduk di kerusi sedangkan jemaah lain duduk bersila di karpet.

Solat Isyak tanpa menggunakan kerusi, nampak jelas payahnya DS Rosmah hendak sujud dan duduk antara dua sujud.

Selepas selesai Terawih berlakulah insiden ini, iaitu ketika keluar dari Masjid Karangkraf, mata saya sendiri melihat pembantunya menghulurkan/meletakkan sandal - (bukan sepatu) ke hujung kakinya.

Isu tolong pakaikan kasut tidak betul!
Saya faham dalam usia 64 tahun dan bertubuh rendah gempal, beliau agak payah hendak tunduk, apalagi dengan aktiviti siang yang padat dan berdiri lama di majlis anggota keselamatan sebelah siangnya.

* Untuk pengesahan saya menanti Nightline jam 12 malam dan memang ada laporan berita hal penyerahan sumbangan untuk pasukan keselamatan itu.

Dalam rakaman video yang tersebar, hanya saya dan isteri CEO sahaja orang awam. Semua yang kelihatan adalah pegawai pengiring, pegawai Jabatan Perdana Menteri dan pengawal keselamatan.

Jemputan press (wartawan dan jurugambar) memang ramai menanti di luar Masjid Karangkraf. Saya tidak pasti siapa yang mengambil rakaman video yang tersebar.

Ketika ini buggy yang membawa DS Najib sudah lama meninggalkan perkarangan Masjid Karangkraf bersama CEO Karangkraf, Datuk Hussamuddin.

Dalam dewan makan kami sekali lagi semeja untuk moreh. Selepas moreh saya lihat DS Rosmah menelan lagi dua biji pil.

* Isunya di sini ialah niat insan menyebarkan video yang turut membabitkan kakak baju rona kuning dengan tudung kuning itu.

Apa niatnya? Penyiaran video itu dan komen-komen juga perkongsian video itu hingga mendatangkan komen negatif dan fitnah, sebenarnya semakin memenuhkan kantung pahala insan yang dituduh.

Alangkah eloknya jika beliau menulis dan mengatakan:-

Isteri PM tidak sihat kerana aktivitinya yang padat, apalagi dalam usianya 64 tahun dan bertubuh gempal. Seperti kita selalu hormatkan orang yang lebih tua daripada kita, memang wajar pembantu peribadi DS Rosmah tolong menghulurkan kasut untuk disarung oleh DS Rosmah, seperti kita selalu hulurkan kasut ke kaki emak kita.

* AlFatihah buat Allahyarham Bonda saya Hajah Halijah yang dirindui tiap ketika dan semua insan kesayangan kita yang telah pergi mendahului kita.

* Silakan share jika sudi - semoga dengan perkongsian ini kita dapat bersama-sama membantu memadamkan dosa-dosa komen negatif dan dosa fitnah yang berleluasa.> Ahmad Bin Sa'abun

2 comments:

Anonymous said...

Oi admin berapa banyak rosmah bayar kau suruh jilat dia ???? kahkahkah !!!!

Anonymous said...

Menitis air mata penulis ni membela rosmah... Arwah nik Aziz dipakaikan kasut kerana sakit.. Rosmah tu buasir ker sampai tak boleh tunduk pakai kasut?

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA