networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, July 27, 2015

MB @KhaledNordin Cadang Kerajaan Pusat Isytihar Gred Gaji Syarikat Swasta....


Kerajaan Johor mencadangkan kerajaan pusat agar syarikat swasta membuat gred gaji agar syarikat swasta di negeri Johor dapat menilai semula gred gaji...ini cadangan yang baik agar rakyat negeri Johor tidak berhijrah ke negeri lain...satu cadangan yang baik bagi memastikan ralyat kita menjana ekonomi untuk negeri kita...

Salah satu sebab mengapa anak negeri Johor yang pakar dalam bidang dan sektor tertentu hijrah ke tempat lain adalah kerana gaji dan kadar upah yang tinggi...jikalau cadangan ini direalisasikan pastinya anak negeri Johor tetap akan berbakti untuk negeri kita...

Tahniah MB, Khaled Nordin atas cadangan ini...selaraskan gaji sebagaimana yang dilakukan oleh sektor kerajaan..

2 comments:

Anonymous said...

Aku lbh rela gaji 10000 kat Johor dr gaji 20000 kat KL, dah lah jem, air pulak selalu takder, siksa siksa.

Anonymous said...

Anon 11:02, banyak gaji ko ya. Orang JB semput nak dapat 2200 sebulan ko boleh senang hati gaji 10,000 sebulan. Oh ya ko penyokong UMNGOK, UMNGok je yang bolah dapat gaji besar. Rakyat marhain yang mengundi UMNGok pi mampos dgn depa.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA