networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Monday, July 20, 2015

MCA Rancang Anjur Rumah Terbuka Low Yat Bantu Pulih Low Yat!!DAP Siang-Siang Sudah Kena Game!!!


Sebelum ini aku ada publish satu artikel tentang insiden sebenar yang diperolehi daripada pihak Polis..boleh rujuk di SINI tentang insiden tersebut...

Sebelum ini juga Pakatan pembangkang telah menjalankan satu sidang media di bangunan Low Yat tapi metod usaha mereka hanya nyatakan sokongan dan menyalahkan Barisan Nasional...jelas tidak menyelesaikan masalah..hanya mahu raih politik murahan sahaja..

Secara jelasnya DAP tidak membantu apa pun...tak semena-mena muncul MCA dibawah Presiden Datuk Seri Liow Tiong Lai datang dan mencadangkan anjur rumah terbuka di Low Yat dengan tujuan memulihkan kembali imej Low Yat yang dikhabarkan kerugian 40-50% sejak insiden tersebut berlaku...

Tindakan ini telah membuka mata peniaga Cina betapa MCA benar-benar memenangi hati orang Cina..

Agak hairan juga bilamana ada orang memperlekehkan usaha MCA ini untuk membuka sambutan Rumah Terbuka...bukannya kita tidak tahu MCA membela Cina..MIC membela India dan UMNO membela Melayu..semua ni komponen dalam BN...

Bila tak dibantu kita cakap MCA tak buat kerja...bila MCA buat macam ni ada yang cakap MCA membela peniaga penipu..semua tu hanya mainan persepsi untuk menggugat kestabilan negara sahaja...

Menurut Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai "kami ingin membantu dengan apa cara yang mungkin untuk mengembalikan keadaan kembaki normal. Tiada sebarang gangguan tetapi perniagaan merosot sebanyak 40-50%"

"MCA Wilayah Persekutuan ingin mencadangkan sambutan Hari Raya di Plaza Low Yat"


Turut menemani Tiong Lai ketika sesi lawatan di Low Yat tempohari ialah Ketua Pemuda MCA, Chong Sin Woon...

Hentikanlah memperikai usaha MCA ini..kita mahu MCA menjuarai isu rakyat Cina..takkan nak suruh DAP pula buat Umah Terbuka..

1 comment:

Anonymous said...

Suruh Liow Tiong Lai ni kawal akbar The Star dulu sebelum cuba memulihkan keyakian Melayu terhadap Cina.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA