networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Monday, July 13, 2015

Pergaduhan Low Yat - Tak Semena-Mena DAP Pula Jadi HERO...Hampeh!!!


Aku mengikuti sahaja kes ini dari awal sampai hari ini...macam2 versi yang aku dapat...termasuk copy paste laporan polis...cumanya dari andaian aku...budak Melayu tu beli henpon..kemudian bila selesai transaksi...bila dah kat rumah baru dia perasan yang henpon tu tak ori atau recond..

Dia pun datang balik ke kedai tu dan menuntut ganti rugi...ketika ini kebenaran masih dipihak pemuda Melayu..apabila budak Melayu tu berang tak dapat tukar henpon tu..dia terus ambil sesukahati mak bapak dia jer henpon tu dibawak lari...

Orang awam pun kepung dan tangkap dia..bila diaoal siasat polis bebas mungkin sebab dia tunjukkan resit pembelian..apabila budak tu bebas..dia return balik ke kedai tu 7 orang jahanamkan kedai henpon tu..waktu ni dia dah bersalah sebab lakukan kekerasan...

Aku pun Melayu juga...aku tak suka kekerasan dan demonstrasi seperti mana yang dilakukan pencacai pakatan rakyat...bila kau dah musnahkan kedai orang..ini sudah jadi kes jenayah berat...

Inilah padahnya bila KPDNKK tak berfungsi...tak lakukan pemantauan barangan tiruan...yang ditangkapnya peniaga Melayu yang jual barang tak seberapa kerat manapun..apabila didesak suruh serbu kedai kawasan Cina..p umum akan buat serbuan..sudah tentulah tutup kedai ataupun clearkan barang...



Berbalik kepada kes ini..DAP tak pasal-pasal jadi hero defend peniaga2 lowyat...dah nampakkan macamana game nih..betapa DAP jaga kaum peniaga Cina..kes remaja yang ditipu tu tutup sebab budak MELAYU tu tak report polis..nak harapkan KPDNKK memang sia2 saja...

Video yang tersebar pula tiada kredibilii dan boleh dipertikaikan...tarikh langsung tak sepadan dengan hari kejadian...

Kau nak defend siapa tu lantak p lah DAP..yang aku sakit hari kenapa pula nak salahkan UMNO??takkan Rosmah upah pula suruh buat kekacauan kat situ?UMNO tak tau apa2pun difitnah puak KUDIS DAP nih...

Kita sikit pun tak salahkan PKR sebab mereka yang suka demonstrasi...kita bijak sebab tau beza isu...tak macam puak kudis DAP...hanya ambil kesempatan sahaja..

1 comment:

Anonymous said...

inilah si kitol yg akan menjahanamkan negara, rapiji sotong si kaki fitnah..mana bukti2 kukuh kes 1 MDB tu, ni la agen yg nk menjahanamkan ekonomi melayu Islam, dok jd barua DAP dok fitnah syarikat melayu, TH, MARA dah jd mangsa anak haram ni..dia ingat dia nak tongkat langit kot..

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA