networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, September 5, 2015

Pasca #BERSIH4 - DAP Berdolak Dalih Mereka Demokrasi? Serius Lawak!!!!


Sejurus selepas berlangsungnya perhimpunan sia-sia BERSIH 4...ternyata barisan kebinet kerajaan langsung tidak tergugat dengan himpunan yang dilakukan ketika negara kita mahu meraikan kemerdekaan ke-58...

Ia ternyata satu himpunan yang memenatkan apabila rakyat terus diper'bodoh'kan untuk berhimpun sedangkan semua tahu ianya tidak menggugat apa-apa...dari Bersih 1 hingga Bersih 4...Ia tidak memberi apa-apa impak kepada kerajaan...

Yang terjadinya rakyat yang jadi mangsa...Kuala Lumpur lumpuh ekoran BERSIH 4...jalan ditutup...seperti biasa ekonomi peniaga sekitat tergugat..bila disebut tergugat mereka kata kita pula tipu...walhal inilah yang terjadi sebenarnya...

Sepanjang perhimpunan ini..kita dapat lihat betapa rakyat yang jadi talibarut pemimpin DAP berkelakuan sumbang tidak bertamadun...memijak gambar pemimpin beragama Islam...kini mereka nak nafikan yang mereka demokrasi?hendak saja aku carut!

Bawah ini gambar membuktikan betapa ceteknya pemimpin pakatan..bagaimana kepalanya begitulah terjadi kepada ekornya...

DEMOKRASI acuan DAP
MCA melalui Presiden dan Timbalannya DS Liow Tiong Lai dan DS Dr Wee Ka Siong mengutuk sekeras-kerasnya himpunan sia-sia ini...tak semena-mena kenapa Teresa Kok DAP meroyan?


Susah ke nak mengaku yang Himpunan Bersih4 ini himpunan yang hina?himpunan yang memperbodohlan rakyat?

Nyonya Teresa meroyan tentang BERSIH4?haha!
MCA merupakan parti komponen mewakili kaum Cina di Malaysia...dan kita lihat pun 90% peserta itu orang Cina...dan DAP cuba menafikan yang mereka berjuang atas nama rakyat dan bukannya Cina..

Lawak versi apakah yang dikeluarkan DAP?mengaku sajalah yang perhimpunan itu penyokong DAP dari kalangan Cina yang datang...sepanjang himpunan ini berlangsung..ianya masih menggunakan tujuan yang kolot menuntut Perdana Menteri letak jawatan...

DS Najib telah dihina teruk dalam perhimpunan ini...jika di Singapura berlaku himpunan seperti ini aku boleh jamin mereka semua akan dihalau!

Bayangkan kanak-kanak tadika pun boleh nampak betapa DAP ini parti yang teruk..membawa perjuangan menghina kerajaan tetapi bila rakyat dilanda musibat umpamanya banjor pantai timur...muka-muka tak guna ni tak ada pun nak bantu...paling tidak pun apek Kit Siang naik sampan dan fotografer upahan akan snap gambar sebanyak-banyaknya...

Kononnya DAP alert masalah rakyat...tapi sebenarnya tak ada pun...sudah-sudahlah DAP..perjuangan anda hanya mahu merampas kerajaan tanpa mengambil endah masalah dan keperitan rakyat..perjuangan yang menerapkan kebencian tidak akan dirahmati!

BERSIH 4 adalah himpunan rakyat..ini serius lawak!!!yang datang ramai pemimpin pembangkang..tapi malu nak mengaku mereka yang mengepalai....sudah-sudahlah mem'bodoh'kan rakyat...rakyat tidur atas jalan semata-mata mewakili pemimpin pembangkang..tup..tup mereka tak mengaku yang BERSIH 4 dari pakatan...haha!

Statement MCA yang membuatkan DAP ibarat cacing kepanasan....


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA