networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, November 21, 2015

Ahli Parlimen Kota Tinggi Mohon Naik Taraf Jalan Bandar Penawar - Kota Tinggi Dipercepatkan..


Ahli Parlimen Kota Tinggi, Datuk Noor Ehsanuddin Mohd Harun Narrashid dalam perbahasan menyokong Bajet 2016 baru-baru ini, memohon agar pembinaan naik taraf jalan FT 092 dari dua lorong kepada empat lorong yang menghubungkan Bandar Penawar dan Kota Tinggi dipercepatkan..

Ia bertujuan memberi keselesaan kepada para pengguna jalan raya yang menghubungkan dua tempat ini..jika siapa yang pernah menggunakan jalan ini, memang patutlah ianya dipercepatkan sepertimana yang dikehendaki oleh Ahli Parlimen Kota Tinggi ini.

Jalannya yang agak sempit dan ia juga menjadi laluan utama kenderaan berat membawa kelapa sawit. Ia akan melambatkan masa perjalanan pengguna jalan lain kerana terpaksa mengekori lori-lori besar. Hendak memotong amat berisiko kerana jalan ini agak sibuk..

Sebab itulah banyak kemalangan berlaku di laluan ini. Pada waktu malam jalan ini amat sunyi dan gelap. Perkara ini turut memberi risiko keselamatan disamun kepada pengguna jalan lain.

Memandangkan, projek Rapid sedang giat membangun di Pengerang. Pembinaan jalan ini turut dijangka bakal memberi limpahan rezeki kepada rakyat setempat..

Kami di redaksi Blog HE mengucapkan syabas dan tahniah atas usaha yang dibawa wakil rakyat Kota Tinggi ini bagi merealisasikan hasrat dan pertumbuhan ekonomi masyarakat setempat. Memang patutpun pembinaan jalan ini dipercepatkan kerana dalam masa 5 tahun ini Pengerang bakal menjadi satu lagi bandar maju di Johor. Segalanya lengkap di kawasan ini Pengerang dengan Projek Rapid, Bandar Penawar dengan industri pelancongan dan Kota Tinggi bandar kaya dengan khazanah sejarahnya...

Saksikan video rakaman perbahasan di SINI

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA