networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, November 18, 2015

Demonstrasi Teksi - YB Nancy Tegur Sikap Pemandu Teksi, PETEKMA Akan Pecat Ahli Jika Berdegil!!!!

Menteri di Jabatan Perdana Menteri,
YB Hajah Nancy Shukri
Berikutan kedegilan pemandu teksi yang mahu melakukan demonstrasi besar-besaran hari ini kononnya pihak SPAD tidak melakukan apa-apa terhadap aplikasi atas talian, UBER dan Grabcar, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, YB Hajah Nancy Shukri mengingatkan agar pemandu teksi perlu menjaga sikap mereka agar tidak dipandang serong oleh masyarakat.

Beberapa hari lalu, seramai 1,000 lebih pemandu teksi telah berhimpun bersama SPAD dengan ikrar mahu mematuhi peraturan dan undang-undang. Boleh rujuk artikel kami sebelum ini di SINI

Pemandu teksi perlu menjadi ikon kepada negara dengan menceritakan perkara-perkara menarik di Malaysia barulah penumpang berasa selesa menggunakan perkhidmatan ini. Jikalau pemandu teksi bersikap negatif ia akan memberi tekanan kepada penumpang langsung tidak selesa dengan sikap pemandu teksi.

Kami disidang redaksi blog Harapan Esok amat kesal dengan sikap pemandu teksi yang telah lari dari ruh sebenar sebagai pemandu teksi. Pemandu teksi tidak sepatutnya menceritakan keburukan negara kepada pelancong. Ia bukan sahaja memburukkan imej negara malah mencalarkan imej semua pemandu-pemandu teksi di Malaysia biarpun golongan ini hanya serpihan kecil sahaja.

Berkaitan dengan teguran dan nasihat YB Nancy di atas kami bersetuju bahawa sikap mereka perlu diubah dan tidak mudah merelakan diri mereka dijadikan keldai tunggangan pihak tidak bertanggungjawab.

Lagipun perhimpunan dijadualkan hari ini tidak mendapat kebenaran pihak Polis kerana penaja langsung tidak membuat permohonan permit kepada DBKL. Hari ini pun Sidang Kemuncak ASEAN akan bermula. Nampak bukan betapa niat busuk pemandu teksi hanya beberapa kerat sahaja mahu mencemarkan nama negara..

Pengerusi PETEKMA, Mohd Syahrir Abdul Aziz 
Dalam pada itu, Pertubuhan Pemandu Teksi dan Pengusaha Teksi / Limosin dan Kereta Sewa Malaysia (PETEKMA) bertegas akan menggugurkan keahlian pemandu teksi dibawa Pertubuhannya sekiranya mendapati ahli PETEKMA menyertai perhimpunan haram ini..

Presiden PETEKMA, Mohd Syahrir Abdul Aziz memberi amaran keras tidak akan berkompromi ke atas ahli mereka yang berdegil menyertai perhimpunan ini.

Untuk rekod, pihak SPAD telah merampas 140 kenderaan UBER dan Grabcar yang mengisytiharkan perkhidmatan itu haram kerana menggunakan kenderaan sendiri. Berkaitan aplikasi, itu bukan tugas SPAD kerana yang mengelola aplikasi atas talian ialah pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multi-Media (SKMM).

Ini hanya gameplan pakartoon. Sekarang mereka bela pemandu teksi daripada industri UBER dan Grabcar. Nanti bila semua perkhidmatan ini dibanteras SPAD, pemimpin pakatoon buat pula demonstrasi membela UBER dan Grabcar. Yang diperalatkan hanya pemandu teksi yang tak cerdik. Nanti bila dan dipecat persatuan teksi dikatakan persatuan kejam pula. Beringatla sebelum kena!

Bagi kami memang patut pun tindakan menggugurkan keahlian pemandu teksi dilakukan. Menjadi ahli pun mencemarkan nama pertubuhan buat apa hendak simpan lagi. Keluar sahajalah dari pertubuhan. Pergi join persatuan pakartoon yang beria sangat nak berdemonstrasikan. Lepas nk boleh tubuhkan persatuan baru Persatuan Pemandu Teksi Demonstrasi (PEPEDEM). Tak payah ambil penumpang gasaklah demonstrasi hari-hari sampai puas!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA