networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, November 20, 2015

Gambar Kontroversi Bersama Anak Perempuan Sultan Sulu. @WeeKaSiongMP Gesa @N_Izzah Beri Penjelasan!


Sejak beberapa hari ini, jiwa nurani rakyat Malaysia terasa direntap apabila timbulnya gambar Nurul Izzah bersama Jacel, anak perempuan Sultan Sulu yang mengarahkan pencerobohan Lahad Datu.

Peristiwa hitam itu masih segar dalam ingatan kita bagaimana nyawa perajurit-perajurit negara terkorban demi mempertahankan negara daripada pencerobohan di Sabah.

Namun apa yang mengecewakan kita, Nurul Izzah bergambar bersama anak perempuan Sultan Sulu sambil memegang gambar Pembebasan Anwar Ibrahim.

Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong mahu pemimpin atasan PKR, Izzah itu memberi penjelasan tentang gambar kontroversi terbabit.

Dr Wee mendesak Izzah tujuan sebenar gambar tersebut diambil dan apa yang mereka berdua bincangkan sehingga kedua-duanya memegang poster "Release Anwar Immediately" yang telah dikecam netizen di laman sosial.

Apakah gambar ini bertujuan menunjukkan 200 orang penceroboh tentera Sulu di Sabah kini berjuang untuk membebaskan Anwar dan apakah janji keluarga Anwar mengenai penglibatan kerabat Sultan Sulu ini?

Nurul Izzah perlu memberi jawapan tentang perkara ini. 

Dalam pada itu, Rafizi Ramli turut tidak dapat memberi sebarang jawapan mengenai gambar tersebut..


Masing-masing sekarang ini malas nak ambil tahu kes pembebasan Anwar ni...Rafizi sendiri pn tahu betapa hati nurani Rakyat dirobek berikutan peristiwa hitam serangan penganas Sulu...jika dibackup Izzah ni sure jadi backfire kepada pakatan...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA