networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, November 29, 2015

JDT Akhiri Saingan 2015 Dengan Cetak Banyak Sejarah...Jumpa Tahun 2016!!!


Malam ini pastinya menjadi malam yang berat bagi Bangsa Johor apabila ditundukkan Felda digelanggang keramat Stadium Larkin...

Rekod tanpa kalah JDT dilaman sendiri telah dipadamkan malam tadi yang mana menyaksikan Felda berjaya melangkah ke separuh akhir Piala Malaysia 2015...

Rata-rata penyokong JDT menerima kekalahan ini dengan hati yang terbuka..pada awal saingan lagi JDT tidak menyasarkan apa-apa target untuk Piala Malaysia.."Piala AFC Lebih Utama"..

Kekalahan malam tadi bukan bererti kegagalan kita tetapi tahun ini kita telah melakar banyak sejarah baru arena bola sepak Johor..

Memulakan saingan liga Malaysia dengan memenangi Piala Sumbangsih dengan mengalahkan Pahang di Larkin..

Seterusnya JDT berjaya menjadi memasuki pertarungan Play Off Liga Juara-Juara Asia..namun kita terkandas apabila tumpas kepada kelab Thailand...

Kekalahan ini telah menyaksikan JDT meneruskan saingan untuk merebut Piala AFC..perlawanan demi perlawanan JDT menunjukkan bisa dan keagungan di atas padang..

Kehadiran Diaz dan Seni jaringan Luciano menjadi aktor penting bagi skuad JDT di pentas Piala AFC...arkitek negara Syafiq Rahim telah membawa watak sebagai pemain sangat penting bagi skuad JDT dalam saingan Piala AFC...dari pertahanan hingga ke penyerang..semua pemain menunjukkan kemantapan dan kesungguhan yang padu.. 

Jika sudah ditakdirkan JDT mara sehingga ke pentas FINAL AFC...rezeki yang kita tidak pernah terjangkau pun akan datang...keputusan FIFA mengantung KUWAIT dari melibatkan diri dalam bola sepak FIFA salah satu faktor penting kejayaan JDT merangkul juara Piala AFC.. 

Berbekalkan semangat aura berjaya mempertahankan Piala Liga Super berturut-turut..JDT berjaya membawa piala kedua berpestij kelab asia ke selatan tanah air...

Ia membuka mata FAM bagaimana transformasi berjaya TMJ telah mengubah landskap bola sepak negara..bermacam-macam gelaran telah diberi kepada TMJ..budak mentah..jangan angkuh semuanya langsung tidak terkesan buat Putera Raja ini...

Akhirnya pada tahun ini 3 kejuaraan telah dicipta JDT...JDT hanya gagal mendapatkan Piala FA dan Piala Malaysia sahaja...yang lain sapu bersih...

Tahun ini juga tahun terakhir buat penyerang prolifik JDT Luciano yang akan bersara..

Tangisannya malam tadi bukan bermakna kegagalan membawa JDT menang tetapi lebih besar dari itu iaitu Passion and Pride terhadap JDT..

Sumbangan Luciano sangat besar dalam arena bola sepak JDT...saya yakin Luciano akan datang semula ke JDT sebagai salah seorang jurulatih..

Syabas buat semua pemain, pengurusan, dan penyokong yang menjadi nadi kejayaan JDT...dalam kegagalan kita telah cipta banyak kegembiraan...

Penyokobg setia akan tetap bersama pasukan..pemain akan datang dan pergi...JDT tetap abadi...

Jumpa tahun 2016!misi lebih berganda menanti JDT...mempertahankan Piala Sumbansih, Piala AFC, Liga Super dan mencipta sejarah memenangki Piala FA dan Piala Malaysia sekali gus...Insya'allah tiada yang mustahil buat JDT!!!

1 comment:

Anonymous said...

Hanya dengan kekalahan kecil semalam, tidak akn terjejas kegemilangan JDT sepanjang tahun 2015. Kemanisan dan keseronokan ketika mencapai kemenangan adalah lebih bermakna selepas sesuatu kegagalan. sentiasa terapkan konsep SYUKUR dan REDHA.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA