networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, November 28, 2015

Malaysia Bakal Sertai IMO Bagi Tingkatkan Keselamatan Perkapalan Antarabangsa!


DS Liow Tiong Lai, Menteri Pengangkutan akan menyertai Perhimpunan Agung Pertubuhan Maritim Antarabangsa (IMO) mewakili Malaysia untuk sesi ke-29 bertempat di London.

Semua menteri Pengangkutan dan pegawai kanan Maritim negara-negara IMO akan hadir pada persidangan ini...

IMO merupakan sebuah badan khusus di bawah PBB bagi menetapkan piawaian global bagi keselamatan, sekuriti dan prestasi alam sekitar bagi perkapalan antarabangsa.

Apa yang diharapkan pada persidangan ini adalah Malaysia mendapat jaminan keselamatan bagi perairan maritim negara kita..

Maklum sahajalah Malaysia terletak di laluan strategik laut China Selatan dan Selat Melaka..jadi ianya amat penting bagi mempastikan negara kita terlindung daripada ancaman keselamatan..barulah pedagang dan sektor perkapalan negara selamat dan terjamin...

Berikut adalah siaran akhbar dari Menteri Pengangkutan..No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA