networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, November 6, 2015

Pengerusi MLKN Tinjau Perkembangan Projek Perintis PLKN Dapatkan Maklum Balas Peserta..


Ketika ini sedang sedang berlangsung Projek Perintis PLKN 2.0 bertempat di Kem PLKN Princess Haliza, Sepang. Projek yang bermula pada 19 Oktober dan dijangka berakhir 19 Disember ini bertujuan untuk mengukur tahap keberkesanan pegisian baru sebelum ianya dilancarkan pada tahun hadapan..

Memandangkan ianya bertujuan untuk menguji tahap keberkesanan modul baru, Pengerusi Majlis Latihan Khidmat Negara (MLKN), Datuk Noor Ehsanuddin telah memantau perkembangan program ini dari semasa ke semasa. 

Baru-baru ini Datuk Ehsanuddin telah pergi ke Kem PLKN Princess Haliza untuk bertemu dengan pelatih untuk mendapatkan maklum balas daripada para peserta. Hasil daripada tinjauan tersebut, pelatih di sini amat memerlukan aktiviti 'outdoor'.

Memandangkan akhir bulan Oktober hingga awal November negara kita dilanda jerebu, aktiviti lebih tertumpu kepada indoor. Datuk Ehsan menasihatkan pelatih bahawa, kesihatan dan keselamatan pelatih menjadi keutamaan.

"Hendak jadi orang hebat perlu belajar bersabar, seseorang pemimpin perlu ada sifat sabar" jelasnya lagi..

Pertemuan tersebut telah diisi dengan sesi motivasi bersama pelatih di sini. Setakat ini, semua pelatih seronok mengikuti program yang telah dirangka.

Selain bertemu pelatih, Datuk Ehsan turut menghadiri mesyuarat Hala Tuju Program Latihan Khidmat Negara..Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai PLKN 2.0 dan Program Perintis ini boleh rujuk artikel kami sebelum ini di SINI

Berikut adalah beberapa keping gambar sepanjang sesi bersama pelatih Program Perinris PLKN...
No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA