networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, November 16, 2015

@WeeKaSiongMP Kutuk Tindakan Biadap Alvin Tan!Pemimpin DAP Kenapa Senyap????


Tindakan biadap Alvin Tan menghina kesucian Al-Quran dan Islam telah mendapat kutukan masyarakat. Timbalan Presidien MCA, Datuk Seri Dr. Ir. Wee Ka Siong antara pemimpin sebangsa dengan Alvin Tan turut berang dengan tindakan terkutuk Alvin yang tidak langsung menjaga sensitiviti agama lain..

Dengar dari mulut orang Alvin akan melakukan perkara seumpama ini bagi menarik perhatian dan membuatkan orang lain marah kepada tindakannya itu. Memandangkan sekarang Alvin dibawa lindungan suaka politik US. Jadi dia perlu membuat dirinya diancam dan kontrak suaka akan terus dilanjutkan. Dalam kegembiraan Alvin, sebenarnya dia dalam ketakutan. Perlukan ancaman orang lain untuk terus managih simpati US..kasihan..

Mengenai kenyataan Datuk, Seri Dr. Ir. Wee Ka Siong membuktikan bahawa beliau amat sensitif tentang keadaan ini, menjaga keharmonian dan perpaduan kaum dan agama di Malaysia. Soalnya sekarang kemana pemimpin-pemimpin DAP?nampak seakan mereka ini tidak ada perasaan untuk menilai menilai isu. Langsung tiada komen dari pemimpin-pemimpin DAP?

Kit Siang, Teresa Kok, Guan Eng dan ramai lagi pemimpin Cina DAP lain seakan tidak langsung mengkritik tindakan ini. Ia seolah-olah tidak mengambil berat langsung terhadap sensitiviti umat Islam selama ini, mereka hanya berpura-pura mengambil berat hanya sekadar kertas undi..itu sahaja...,

Usahlah kita percaya dengan sandiwara Alvin dan DAP ini..sebelum ini, bukan main lagi Alvin masuk ke Masjid kononnya sudah diberi hidayah oleh Allah SWT untuk bertaubat dan menerima Islam..tetapi sekarang menghina Al-Quran pula...

DAP dulu kalau anda masih ingat, mereka akan ambil sepotong dua ayat dari Al-Quran dalam ceramah mereka..masa itu PAS yang disayangi DAP pun berkata, DAP akan terima Islam dan hati pemimpin mereka mula terbuka..sampaikan Guan Eng dapat gelaran Khalifah Umar Abdul Aziz..sampai sekarang tiada pula seorang pemimpin DAP masuk Islam...

Sama sahajakan Alvin dan DAP, kita terpedaya dengan kelicikan mereka..jadi sedarlah umat Islam..kita bukan anti kepada Kafir Harbi..namun penghinaan sepergi ini kita kena selidik sedalam-dalamnya...bertindak menggunakan akal..jangan ikut hawa nafsu..kita gunakan kekerasan dilabel pula Islam ganas..kita diam kata Islam lembik..berdoa sahajalah...

Terima kasih Wee Ka Siong atas keprihatinan anda terhadap penghinaan Alvin..susah nak cari pemimpin yang jujur dan ikhlas sekarang ni..sekadang ini Alvin tengah memikir bagaimana dia hendak dapatkan kebebsan daripada Facebook pula selepas akaunnya dipadam..

1 comment:

Anonymous said...

Budak ni mmg tempah nahas, dia tak tahu, KALAM SIAPA YG dia HINA.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA