networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Wednesday, December 2, 2015

2016 Harga Naik..Gaji Kakitangan Kerajaan Pun Naik Juga...Bersyukurlah...


Asyik dok sibok saja barang naik kos sara hidup naik..cuba kita coolkan diri.ramai kata tahun 2016 ni tahun barang naik...tapi apa yang pekerja sektor kerajaan tak tahu ialah gaji juga naik..

Pada 1 Julai tahun depan..gaji minima Perkhidmatan Awam ialah RM1,200 sebulan...

Kerajaan pada bulan ini telah menaikkan imbuhan tetap perkhidmatan awam (ITP) pada kadar minimum RM 300...Mana yang sebelum ini RM 200 kebawah akan rasa kenaikan ke RM 300...

Kakitangan kerajaan yang duduk rumah kuarters akan dapat pulangan 25% daripada kadar ITP

Bukan tu saja..pada 1 Julai juga semua kakitangan awam akan dinaikkan satu kali kenaikan gaji tahunan..bahasa mudahnya tahun 2016 ini akan ada 2 kali kenaikan gaji...sepatutnya jika kerajaan tak vuat macam ni..gaji kakitangan pada 2017 baru lah dapat sepertimana gaji tahun 2016 dapat...

Mind set kita ni bila gaji naik mesti nak untung...fikir nak beli kereta baru...tp sebenarnya kenaikan gaji semua tu untuk tujuan menampung kenaikan kos sara hidup...

Lumrah manusia..cerita hal buruk orang lain senang saja..nak cerita benda baik bukan main susah lagi...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA