networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, December 15, 2015

"Johor Haramkan Vape Berjaya Hasil Muafakat Istana - Kerajaan Negeri" - @WeeKaSiongMP


Johor akan menjadi negeri pertama mengharamkan Vape berkuatkuasa 1 Januari 2016. Kejayaan negeri Johor menyekat budaya Vape On ini adalah berkat muafakat antara pihak Istana dan Kerajaan negeri Johor..

Sultan Johor, Sultan Ibrahim yang mahukan semua pengusaha vape menutup operasi mereka pada 1 Januari 2016 dan ianya akan dilaksanakan kerajaan negeri. Kini Kerajaan Negeri sedang menghantar surat pekeliling kepada semua pihak berkuasa tempatan.


Menurut Timbalan Presiden MCA, Datuk Dr Wee Ka Siong yang juga Ahli Parlimen Ayer Hitam, "hubungan baik Istana dan Kerajaan negeri telah ditanam di bawah konsep Muafakat Johor. Tiada bantahan didengari berkenaan titah Sultan setakat ini"

Nak haramkan Vape sebenarnya bukan tugas mudah, sebelum ini Kementerian Kesihatan telah melancarkan perang habis-habisan terhadap industri ini namun tidak berjaya kerana mendapat bantahan daripada menteri yang menganggap Vape merupakan aspirasi anak muda...

Hasrat itu pun tertangguh kerana Kementerian Kesihatan akur keputusan kabinet..di Johor tidak! bilamana Sultan telah bertitah maka kerajaan negeri akan laksanakan atas kapasiti muafakat yang telah terjalin. Biarpun ada menteri mengatakan Vape aspirasi anak muda namun slogan itu tidak terpakai di Johor..

Sebagaimana dengan titah Sultan, Datuk Wee yakin pengharaman ini tidak akan melibatkan isu perkauman dan mengalu-alukan titah Sultan itu dilaksanakan...

Vape bukan aspirasi anak muda di Johor!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA