networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, December 27, 2015

Pengacara Televisyen, Aziz Desa Meniggal Dunia...Al-Fatihah


Bekas wartawan Berita Harian dan bekas pengacara televisyen popular, Aziz Desa, yang menghidap masalah buah pinggang kronik, kencing manis dan jantung menghembuskan nafas terakhir pada jam 10.30 pagi ini.  

Aziz, 50, atau nama sebenar Abdul Aziz meninggal dunia di rumahnya di Taman Seri Dayang, Mukim Kuah, di sini. 

Isterinya, Raden Norazlina Raden Jumari, 50, ketika ditemui di rumahnya, berkata mereka sekeluarga baru pulang bercuti di Phuket, Thailand, pada jam 6 petang semalam.

Katanya, sebaik tiba di rumah arwah terus meminta untuk tidur di atas katil. 

"Arwah tidur dengan ditemani anak kami di ruang tamu, manakala saya di dalam bilik di bahagian belakang rumah. Saya sedar beliau sudah tidak bergerak dan badannya sejuk pada jam 10.30 pagi," katanya. 

Raden Norazlina berkata, jenazah Aziz akan disembahyangkan di Masjid Al-Hana Kuah dan disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Bayas di sini, yang juga kampung halaman Aziz pada jam 5 petang ini.

Sebelum ini, Aziz yang mengidap pelbagai penyakit menjalani rawatan hemodialisis tiga kali seminggu.-BH

Kami di blog harapan esok mengucapkan salam takziah kepada keluarga allahyarham..sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah semoga ruh allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman...insya'allah....



No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA