networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Wednesday, December 9, 2015

Safie Apdal Memang Ada Telur!!!Soalnya Kemana Muhyiddin Menghilang?Kerusi Sudah Tersedia..#MuhyiddinKatMana?


Semalam bukan main lantang lagi Timbalan Presiden UMNO, Muhyiddin Yassin mengutuk dan menyeru agar Najib mengundur diri dari jawatan...macai makan dedak mereka kata Muhyiddin hebat...penyokong yang hadir di Kelab sultan Sultan Sulaiman semalam wira sejati...

Seolah-olah Muhyiddin ni mempunyai kuasa super saiya dragon ball yang terlalu kuat dan berani menentang Najib...oklah itu lagak penyokong Muhyiddin...semalam pun Safie Apdal turut hadir sama dengan Muhyiddin...

Tetapi malam ini semua semangat yang keluar dari air liur Muhyiddin hanya sekadar pandai cakap sahaja...langsung tidak hadir taklimat bersama Presiden UMNO...

Biarpun Muhyiddin lantang mengutuk Najib seolah-olah mahu melingkupkan UMNO..tetapi parti itu tetap menghormatinya dengan menyediakan kerusi empuk khas untuknya..entah kenapa tiada pulak kelibat Muhyiddin...yang datang hanya Safie Apdal...masa kehadiran Safie tadi peristiwa aneh dengarnya berlaku di PWTC...suasana hinggar bingar jadi senyap seperti suasana mengiring jenazah..senyap seketika..,

Oklah aku nak puji semangat Safie Apdal..dia memang ada telur...sanggup datang selaku Naib Presiden..apakah dengan kehadiran Safie malam tadi dengan berseragam merah menunjukkan dia sudah meniggalkan Muhyiddin?ataupun dia makan dua kolam..dengan Muhyiddin baik..dengan Najib pun ok...atau kebarangkalian lain dia sudah insaf dan mahu kembali ke pangkal jalan..BERSATU BERSETIA BERKHIDMAT macam lagu UMNO tu..,

Biarlah apa yang hendak dilabelkan..yang penting Muhyiddin tidak hadir!!!usah bagi alasan tiada ruang untuk bercakap..usah bagi alasan kehadiran hanya tunggul kayu...tanya diri kenapa tidak hadir wahai Muhyiddin..buat malu orang Pagoh saja...




1 comment:

Anonymous said...

kita hormat dan tabek kepada dato shafie sebab ada perinsip, tidak pentingkan peribadi, tapi party mesti di perkukuhkan demi masa depan Malaysia dan bangsa melayu..kita dapat bayangkan melayu tidak bersatu, Malaysia juga akan tergugat...musuh politik dan Negara menanti dengan dada lapang dan terbuka untuk menjatuhkan Negara..terima kasih dato shafie...dan tolak Mahathir yang banyak buat kacau party melayu ini...dia sudah lupa..

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA