networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, December 22, 2015

SIRI 4 : Duta Palestin Sendiri Suruh Hentikan Boikot Ke Atas McDonald's


Sebelum ini saya telah menulis 3 siri penjelasan bahawa syarikat McDonald's selama ini telah menjadi mangsa boikot disebabkan konflik yang berlaku antara Israel-Palestin..anda boleh rujuk tulisan kami sebelum ini seperti berikut :
  1. SIRI 1 - "Keuntungan McDonald's Untuk Beli Peluru Israel" Hanya Fitnah Dangkal Dan Cerita Rekaan!!!!
  2. SIRI 2 - Fakta!!!McDonald's Malaysia Tidak Salur Wang Kepada Israel!
  3. SIRI 3 - Menjawab Tuduhan McDonald's Malaysia Berurusan Dengan Israel!!!
Untuk kali ini, kami ingin menyatakan bahawa Duta Palestin ke Malaysia, Dr Anwar Al Agha sendiri mengakui bahawa kempen boikot McDonald's adalah usaha tidak baik..bayangkan bagaimana orang yang berasal dari Palestin sendiri menafikan tuduhan McDonald's mempunyai komplot bersama Israel..

Menurut Dr Anwar, maklumat yang tersebar di media sosial yang mendakwa bahawa McDonald's memberi keuntungan kepada Israel adalah tidak betul..jikalau mahu menunjukka penentangan ke atas Israel bukan McDonald's yang harus dihukum...

Dr Anwar menjelaskan bahawa kempen boikot akan lebih berkesan sekiranya melaksanakan kempen meluahkan kekecewaan kepada kerajaan Amerika Syarikat..

Ia merupakan tindakan lebih efektif memandangkan Amerika Syarikat telah menandatangani persetujuan sebanyak USD 225 juta (RM 718.8 Juta) untuk membeli peluruh berpandu Iron Dome untuk Israel...

Yang sepatutnya dilakukan ialah kempen boikot Amerika Syarikat agar menghentikan pembiayaan senjata untuk Israel bukannya McDonald's yang hanya menjalankan perniagaan berupa makanan.. 

untuk membaca lebih lanjut boleh klik SINI

Sudah banyak kali dijelaskan bahawa McDonald's Malaysia langsung tidak memberi keuntungan kepada Israel apatah lagi untuk membeli peralatan ketenteraan dari hasil jualan mereka...jangan dilayankan sangat NGO-NGO yang lantang menyuarakan Boikot McDonald's..buat yang tidak tahu, ada antara NGO yang kerap menjalankan kempen boikot McDonald's meupakan sebuah badan yang berlatar belakangkan Syiah..

Bayangkan Duta Palestin sendiri kata tindakan boikot McDonald's tidak bagus..kita yang kat Malaysia ni beria kata McDonald's sumbang dana kepada Israel...kesianlah kepada pekerja-pekerja yang mencari rezeki di McDonald's..mereka ada anak bini untuk ditanggung..jikalau kempen boikot ini diteruskan ramai akan kehilangan punca pendapatan...McDonald's pula sudah tentu akan alami kerugian..

Jika mahu mengekang kezaliman, janganlah sampai melakukan kezaliman kepada orang yang tak berdosa..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA