networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Thursday, December 24, 2015

Top Up Touch n Go RM 10,000 Hanya Kena GST 3 Sen Sahaja...Jom Baca!


Heran sungguh orang Malaysia ni..dengan sebaran maklumat daripada sumber hantu mana tah kata 1 Jan 2016 Touch n Go dikenakan GST mengikut jumlah tambah nilai..tu sebenarnya PITENAH sahaja!

Benda ni perkara rutin berlaku setiap kali top up Touch n Go...bila korang top up tngo di kedai luar..makanya akan dikenakan cas tambahan 50 sen...cas GST tu akan dikira daripada jumlah 50 sen sahaja...benda ni dah berlaku sejak negara kita laksanakan GST lagi...sebelum GST pun dah ada cas tambahan 50 sen...kalau nak jimat..top up kt lorong tol tambah nilai...tak payah bayar apa kos tambahan...kalau top up RM 10,000 touch n go...RM 10,000 engkorang kena bayar...kalau buat kat pum minyak just kena bayar RM 10,000.53 sen saja...

Jila engkorang top up RM 10,000...diluar..makanya engkorang kena bayar Rm 10,000.53 sen selepas GST...jadi dibundarkan Matematik..tiada perubahan pun RM 10,000.50..kalau kedai tu kaudu taik idung masin..engkorang akan dicas RM 10,000k.55..itu sahaja...kenapa aku bagi contoh angka besar...saja ja..nak bagi engkorang nampak!

Yang p pecaya jumlah tambah nilai touch n go tu kena GST ikut nilai tambah nilai tu buat apa...janganlah nak tambahkan jumlah ahli neraka..sebarkan PITENAH yang tak tahu betul atau tidak...

Tak pasal2 Najib juga jadi mangsa...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA