networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, December 21, 2015

@WeeKaSiongMP Kecam @CMLimGuanEng Kerana Sifat Hipokrit!


Baru-baru YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak dan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah hadir bersama dalam majlis Multawa Serantau Alumni Al-Azhaf..Kita dapat lihat bahawa ada satu titik persamaan antara UMNO dan PAS yang memungkinkan kebersamaan dalam satu saf perjuangan...

Pastinya Guan Eng dan DAP kepanasan melihat keakraban UMNO dan PAS..usah disalahkan UMNO kerana hubungan bersama PAS semakin rapat. mereka perlu ingat bahawa suatu masa DAP telah menyisihkan PAS dalam Pakatan..tidak perlu iri hati dengan pertemuan dua pemimpin utama dalam UMNO dan PAS..bukankah itu bagus sebagai satu kerjasama sesama Islam..

DAP seolah-olah mahu menakut-nakutkan masyarakat bukan Islam kepada hukum hudud tetapi suatu masa dulu boleh pula memetik ayat al-quran dalam siri ceramah..Guan Eng perlu ingat, dia bukan mewakili masyarakat Cina..itu hanya menjaga kepentingan DAP sahaja..

Tindakan Gua Eng ini telah dikecam Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong yang mana Guan Eng sepatutnya tidak perlu mempertikaikan pertemuan DS Najib dan Hj Hadi...pertemuan itu adalah untuk perpaduan Islam..tidak adapun menganggu kepentingan DAP...

Datuk Wee turut menyelar Guan Eng kerana kerjasama itu tidak ada unsur menggugat masyarakat bukan Islam di Malaysia..seharusnya Guan Eng tidak perlu melenting seolah-olah UMNO dan PAS telah memeterai perjanjian untuk bekerjasama dalam politik..kata dulu tak nak masuk campur urusan UMNO dan PAS...Itu hanya program, Datuk Wee turut mempersoalkan bahawa pertemuan Guan Eng bersama Datuk Seri Nazri Abdul Aziz untuk promosi pelancongan Pulau Pinang...sebelum Guan eng menuduh UMNO dan PAS telah bersatu adalah lebih elok dia tanya diri sendiri apakah pertemuan bersama Nazri menunjukkan UMNO dan DAP telah bersatu?semestinya tidak kerana pertemuan itu berdasarkan matlamat mempromosikan aktiviti pelancongan Pulau Pinang...usahlah jadi manusia hipokrit!

Jikalau DAP langsung tidak berkenan dengan PAS, seharusnya mereka angkat kaki daripada terus bekerjasama dengan parti Islam itu di mana-mana negeri pembangkang...di Selangor boleh pula Guan Eng terima PAS untuk membentuk kerajaan negeri menentang BN...tapi bila pertemuan Najib dan Hj Hadi seolah-olah ia menjadi masalah paling besar dalam hidupnya...

Semakin banyak Guan Eng bercakap, semakin banyak kelemahannya terdedah..daripada dia terus mempertikaikan pertemuan DS Najib dan Hj Hadi..kritik MCA bersama UMNO.. adalah lebih elok dia memikirkan masalah dalam negerinya terlebih dahulu!


Selesaikan dahulu masalah banjir, masalah sampah, penambakan laut yang mengancam ekosistem maritim, penebangan hutan secara haram yang mengancam tanah runtuh, isu bukit Relau, pelaburan FDI di Penang semakin merosot dan banyak lagi isu rakyat di Penang...

Tidak usahlah nak ambil sibuk hal UMNO dan PAS..ia tidak akan menyelesaikan masalah di Pulau Pinang!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA