networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, January 19, 2016

3 Cara Tun M Cari Dana Pilihanraya Didedah..


Ketika ini semuanya nampak yang Perdana Menteri korup kononnya mencari dana untuk parti itu adalah satu kesalahan..adakah anda tahu ianya bukan perkara baru, sejak zaman TunM lagi ia telah dilakukan..cuma caranya Tun dengan Najib berbeza...

Memetik sumber blog KL Chronicle...saya kongsikan pendedahan ini seperti di bawah...

Semasa Tun M memegang jawatan Presiden UMNO, duit untuk membiayai pilihanraya di perolehi dengan tiga cara:-

1. Dari syarikat-syarikat yang di miliki oleh UMNO tetapi di pegang kroni-kroni seperti TS Halim Saad dan lain-lain. Syarikay0syarikat ini sekarang sudah di tukar kepada GLC-GLC di miliki oleh Khazanah Nasional, untuk kesejahteraan rakyat semua. Khazanah Nasional di tubuhkan di bawah pemerintahan Pak Lah.

2. Dari pasaran saham. Oleh kerana fenomena "Asian Tiger Economies" di dalam dekad 90an, pasaran saham Malaysia berdentum-dentum melambung. Sesiapa di dalam pasaran saham pada waktu tahu bagaimana pasaran saham boleh di gunakan untuk meraih RM400 juta - RM500 juta dengan senang sahaja. Sekarang apsaran saham sudah tidak begitu lagi kerana pelabur-pelabur adalah lebih dari golongan institusi dna bukan lagi orang-perseorangan atau sindiket-sindiket seperti Repco Low.

3. Dari towkay-towkay billionaire yang akan mendapat habuan terima kasih dari Kerajaan. DSN berazam tidak mahu melalui jalan-cara ini kerana DSN mahu memberhentikan berbilion wang mengalir masuk kepada golongan ini. -SUMBER

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA