networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, January 24, 2016

Peluang Baik Untuk Bangsa Johor & Singapura Rentas Sempadan!! KTMB Tambah Perkhidmatan Kepada 22 Perkhidmatan Sehari!!!


Melihat keperluan permintaan pengangkutan awam dari Johor ke Malaysia semakin meningkat, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) melalui Tren Shuttle Tebrau telah menambah jumlah perkhidmatan mereka dari Johor Ke Singapura kepada 22 perkhidmatan sehari...

Sejak dilancarkan pada 1 Julai 2015, Tren Shuttle Tebrau telah menawarkan perkhidmatan sebanyak 14 perkhidmatan setiap hari..namun bermula 17 Januari lalu jumlah perkhidmatan ini telah ditambah sebanyak 7 perkhidmatan setiap hari menjadikan jumlah keseluruhan perkhidmatan ialah 22 perkhidmatan..

Bagi memastikan rakyat Malaysia yang majoritinya bangsa Johor yang menggunaka perkhidmatan ini, KTMB telah mengekalkan jumlah tambangnya dari JB Sentral iaitu RM 5.00..untuk laluan dari Woodlands kadar tambang juga tidak berubah iaitu USD 5.00..

Penambahan perkhidmatan ini memberi lebih banyak masa perjalanan fengan kekerapan 30 minit sekali pada awal pagi dari JB Sentral ke Woodlands..KTMB turut menambah kekerapan perjalanan dari Woodlands ke JB Sentral pada sebelah petang..kekerapan waktu puncak inivamat bertepatan memandangkan ramai pekerja dari Johor yang mencari rezeki di Singapura..

Penggunaan tren Shuttle Tebrau ini merupakan alternatif bijak bagi pekerja yang berulang hari-hari mengelak kesesakakan jika menunggang motorsikal...

Pihak SPAD melalui KTMB sentiasa memastikan jaringan pengangkutan dalam keadaan baik bagi menampung permintaan..bukan hanya untuk keperluan dalam negara malah pengangkutan rentas sempadan negara juga menjadi keutamaan untuk memastikan permintaan sentiasa mencukupi..

Syabas SPAD atas inisiatif menambah jumlah kekerapan Tren Shuttle Tebrau!!!di bawah ini ialah jadual pergerakan Tren Shuttle Tebrau dari JB Sentral Ke Woodlands untuk rujukan...


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA