networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, January 30, 2016

Serpihan Pesawat Ditemui Di Pantai Besut Bukan Milik #MH370 - @LiowTiongLai


Serpihan pesawat yang ditemui di pantai Besut bukanlah berpunca daripada pesawat MH370 yang hilang pada Mac 2014..itu pengakuan yang telah dimaklumkan oleh Menteri Pengangkutan, DS Liow Tiong Lai ekoran penemian serpihan pesawat di Besut...

Dalam satu kenyataan media, Liow megucapkan ucapan penghargaan kepada pihak berkuasa iaitu Jabatan Penerbangan Awam (DCA), Kementerian Pengangkutan dan Malaysia Airlines yang telah melakukan analisa terhadap serpihan tersebut...

Berikut ialah press statement yang telah dikeluarkan berkenaan dakwaan tersebut:

PRESS STATEMENT 
BY YB DATO’ SRI LIOW TIONG LAI
MINISTER OF TRANSPORT, MALAYSIA


Liow: Debris found in Besut not from MH370

A team comprising personnel from the Department of Civil Aviation (DCA), the Ministry of Transport and MAS has examined the debris recently found on the shores of Besut, Terengganu, in order to determine its origins.

The assessment found that the debris does not match those of a Boeing 777, thus confirming that the debris is not from MH370. 

The Ministry would like to thank the relevant authorities for facilitating the identification process.

We remain committed to the ongoing search for MH370, and will continue to keep the next-of-kin and public updated on any developments.

[END]

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA