networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Monday, February 22, 2016

Pemimpin UMNO Johor Meriahkan Pesta Ponggal Akar Umbi..


Ahli Parlimen Kota Tinggi, Datuk Noor Ehsanuddin Mohd Harun Narrashid kelmarin bersama masyarakat India di kawasannya meraikan Pesra Ponggal bertempat di Kit Mart Kota Tinggi..

Nampak hanya sekadar meraikan perayaan tetapi kehadiran pemimpin dalam program masyarakat seperti ini memberi harapan bahawa Datuk Ehsan merupakan pemimpin untuk semua kaum..biarpun majoriti pengundi Kota Tinggi ialah orang Melayu, ia tidak menghalang masyarakat kaum lain meraikan perayaan mereka..

Sebelum ini Datuk Ehsan turut hadir dalam perayaan rumah terbuka Tahun Baru Cina..kelmarin Pesta Pongal..ini membukti bahawa Malaysia masih aman dan menghormati masyarakat berbilang kaum selaras dengan prinsip rukun negara..

Berkenaan perayaan sambutan "Pesta Ponggal Muafakat BN" tersebut, ia dianjurkan oleh MIC Bahagian Kota Tinggi...Datuk Ehsan telah merasmikan program berkenaan..antara pengisian yang telah dijalankan pada program berkenaan ialah pertandingan pecah periuk tanah, mengayam thoranam, menghias kolams, mengikat bunga, mewarna dan perlawanan alakurani..

Pemimpin seperti inilah yang BN perlu ramaikan..jangan jadi seperti pemimpin pembangkang..mereka hanya tahu berpolitik sepanjang masa..bila mileage dah tak popular..mulalah buat kerja merepek..baling microfon..masuk parit bajet hero Malaya..walhal program rakyat buat tak endah..ada pemimpin tua DAP Johor boleh dikira dengan jari berapa kali dia balik kawasan..itu pun masih diberi kepercayaan..

Inilah padahnya bila memilih pemimpin tua..korup yang tak guna kepada masyarakat.,bila dah menang..balik kawasan pun tidak..apatah lagi bersama-sama masyarakat ketika susah senang...

Kalau nak diceritakan banyak betul benda yang culas dari pemimpin pembangkang...nak dibandingkan dengan Datuk Ehsan..anda boleh tanya sendirilah feed back masyaralat setempat terhadap pemimpin ini...tak heranlah mengapa PRU 13 lalu Kota Tinggi antara keputusan TOP mendapat undi majoriti tertinggi...

Berbalik program Pesta Ponggal, ia merupakan perayaan meraikan masa menuai oleh orang tamil..ada juga berpendapat sebagai tarikh tahun baru mengikut kalendar Tamil...




No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA